Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie. Cât timp va sta după gratii

Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie. Cât timp va sta după gratii
Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie.

Boris Becker, fostul mare tenismen german, a fost condamnat la închisoare de justiția britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său. Fostul sportiv în vârstă de 54 de ani va fi încarcerat, după ce a fost găsit vinovat, în special pentru faptul că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline, adică 3 milioane de euro la cursul actual, în active și împrumuturi, ca să nu-și plătească datoriile.

Boris Becker, condamnat la închisoare în Marea Britanie

Boris Becker, care deține în palmares șase titluri de Grad Șlem, fusese declarat în faliment în data de 21 iunie 2017, din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline, adică 3,5 milioane de euro, făcut la banca privată Arbuthnot Latham și pe care nu l-a returnat, pentru o proprietate la Mallorca, Spania.

Boris Becker a fost acuzat că a ascuns bunuri de milioane de lire sterline, dar și două trofee cucerite la Wimbledon, ca să evite să își plătească datoriile. Boris Becker, care trăiește în Marea Britanie de zece ani, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinați cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-și și inelul de nuntă.

Fostul tenismen a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare potrivit Legii Insolvenței de juriul curții Southwark Crown din Londra: pentru înstrăinarea de proprietăți, două capete de nedezvăluire a averii, precum și și unul de ascunderii de datorii. Acesta a vândut la licitație o serie de trofee câștigate, pentru suma de 840.000 euro, ca să achite o parte din datorii.

De asemenea, acuzarea i-a reproșat că nu a declarat două proprietăți în Germania, dar și o cotă parte dintr-un apartament din Londra. În anul 2017, atunci când a fost declarat falimentul său, datoriile sale erau estimate la 50 de milioane de lire sterline.

Câți ani va sta după gratii

De altfel, la începutul acestei luni, un tribunal din Londra îl găsise vinovat pentru patru dintre cele 24 de capete de acuzare care au fost formulate împotriva lui.

Acesta a contestat toate infracțiunile de care este acuzat. El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, iar sentința de vineri este considerată ușoară, întrucât procurorii ceruseră șapte ani de pușcărie.

De menționat este că în afară de sumele mari câștigate ca jucător, el s-a bucurat de venituri și ca antrenor, antrenându-l inclusiv pe Novak Djokovic, perioadă în care a primit sume importante de la acest jucător. Sub antrenamentul lui Boris Becker, Djokovic a câștigat 25 de titluri, dintre care șase la turnee de Mare Șlem.