Mesajul unei românce a devenit viral de Paște. De ce pleacă din Germania, de fapt: „Ți se ia libertatea” VIDEO

Mesajul unei românce a devenit viral de Paște. De ce pleacă din Germania, de fapt: „Ți se ia libertatea” VIDEO
Mesajul viral al unei românce pe TilkTok despre Germania

Clipul video al unei românce postat pe TikTok a devenit viral de Paște. În el explică, pe scurt, să s-a întors reccent din Germania și nu mai vrea să se întoarcă. Aceasta susține că acolo „ți se ia libertatea”, de fapt.

Mesajul viral al unei românce despre Germania

O femeie din România care a lucrat mulți ani în Germania s-a întors în țară. Aceasta a publicat un clip video pe TikTok în care explică situația din țara care a găzduit-o timp de câțiva ani. Femeia susține că, pentru români, „e nașpa în Germania”.

Cu toate că poporul român are o impresie bună despre această țară, unii oameni care au trăit acolo îi contrazic. Femeia susține că doar în România a avut parte de libertate în adevăratul sens al cuvântului.

„Ți se ia libertatea”

„De ce m-am întors din Germania după atâţia ani? Toţi românii cred că Germania e „mega” şi că neapărat trebuie să ajungi acolo, pentru vei avea mulţi bani, e o ţară civilizată, ai spitale, ai şcoală bună, drumuri, autostrăzi, civilizaţie.

Ce nu-ţi spune nimeni e că e naşpa, pentru noi ca români în special. Şi pentru ei, săracii, dar ei nu ştiu. Germania nu te lasă nici să trăieşti, dar nici să mori. Cel mai nasol e că-ţi ia libertatea.

Da, deci nu ştii ce înseamnă să fii liber până nu pleci din România. Doar atunci ajungi să apreciezi libertatea pe care o ai aici. Mie chiar îmi place în Bucureşti, oraşul ăsta împuţit. E acasă, are o super-vreme, veselie şi viaţă bună!”, spune femeia pe TikTok.

Păreri pro și contra

Cum era de așteptat, postarea ei a împărțit românii în două categorii. Unii susțin că nu este adevărat și că Germania este o țară mult mai civilizată, unde ai parte de respect. Alții sunt de acord cu ea, printre ei regăsindu-se o româncă ce și ea părăsește țara tot din aceleași motive, conform adevărul.ro.

Comentarii pro

  • „Nu creeeed, şi eu plec din Germania acum. Exact, Ai dreptate.”
  • „Străinătatea iţi consuma anii la dublu.E greu.Ce spune este adevărat.”
  • „Cred ca eşti prima care spune realitatea şi nu vorbeşte urât de România. Bravo!”
  • „Şi eu m-am întors după 5 ani din Germania,nu mă mai întorc decât în vacanţă!”
  • „Ai dreptate, sunt de 20 de ani in Italia, am pierdut toată libertatea şi tinereţea pentru bani.”

Comentarii contra

  • „După 12 ani tot in Germania rămân, iar naşpa nu e. Libertatea nu mi-a luat-o nimeni, e chiar mai bine decât in România.”
  • „Vino în România să vezi ce bine este cu salariul mimim.”
  • „Eu sunt plecat de peste 34 de ani. Dar nu ma voi întoarce niciodată.”
@simona.says #romaningermania #careefaza #5pasidebine #acasalamine ♬ Up and Away (Vocalese) – GHOSTLAND