Cei trei chefi cunoscuți de la ”Chefi la cuțite” au venit cu o veste deosebită pentru fanii emsiunilor culinare. Cei trei sunt implicați într-un proiect ce cu siguranță îi va uimi pe români. Cu ce vin nou la Antena 1?
Cei mai iubiți chefi de la noi se pregătesc să-și întâmpine fanii cu câteva noi detalii în dreptul unui proiect culinar de excepție. Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu muncesc de zor în Grecia pentru noul format al show-ului lor.
Surprizele se anunță deja a fi unele de proporții. Chiar Cătălin Scărlătescu spune că ceea ce face de peste o lună este o ‘aventură extraordinară’. Cei trei maeștri sunt pregătiți să le arate în foarte scurt timp și românilor lucrurile pentru care s-au pregătit pentru că aceștia au pornit pe urmele celei mai vechi garstronomii din lume.
”De la bun început trebuie să vă spun că ce fac aici, în Grecia, de fapt ce facem noi trei aici în Grecia este o aventură extraordinară, cum nu cred că am mai trăit. Avem de-a face, mai întâi noi, dar în curând și voi, telespectatorii noștri, de o călătorie gastronomică absolut superbă, fără egal, în zona în care s-a născut de fapt gastronomia, în Grecia antică. Mai ales în zona Cretei”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru impact.ro.
De asemenea, el spune că a citit destul de mult despre istoria gastronomiei și cu toate astea tot a avut parte de o serie de surprize. Bucătarii români îi caută pe cei mai ‘chefi dintre chefi’ pentru a le putea fura secretele și rețetele vechi de sute de ani.
”Dacă tot m-ați întrebat ce facem pe aici, o să vă răspund așa: îi căutăm cu lumânarea pe cei mai chefi dintre chefii greci. Și desigur, căutăm și rețetele lor, și ideile lor originale prin care își pun în aplicare rețete vechi de sute, dacă nu cumva de mii de ani”, adaugă Cătălin Scărlătescu.
După mai bine de o lună de când au început filmările în Grecia, chef-ul nostru și-a cules câteva idei clare despre o parte a istoriei gastronomice de la noi. Concret, este vorba despre musaca și sarmale, preparate cu care noi ne mândrim foarte tare și pe care le servește orice român de la mic la mare.
”În fapt, ne cam alintăm când susținem că noi am inventat sarmalele sau musacaua. Și grecii au sarmale, le spun dolmadachi, dacă am învățat eu bine să pronunț. La fel, au și musaca.
Și multe, multe alte rețete prin care prepare lucruri care se întâlnesc și la noi. De aia spun mai nou că ne cam alintăm când vorbim despre una sau alta în materie de delicii culinare!”, a mai detaliat specialistul.