Boala neștiută pe care o are Lidia Buble. S-a descoperit totul despre ea în cadrul reality-show-ului „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” 2022. Așa cum știm cu toții, situațiile din junglă sunt cu adevărat provocatoare pentru concurenți. Lidia Buble, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din țara noastră, a decis să lupte pentru marele premiu în ciuda afecțiunii de sănătate pe care o prezintă. Află în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre condiția medicală a artistei.
Lidia Buble, una dintre cele mai apreciate artiste din România, a revenit pe micile ecrane, în cadrul reality-show-ului „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” 2022. Deși s-a arătat foarte entuziasmată de participarea la emisiunea cu pricina, provocările din jungla dominicană o pun pe cântăreață în adevărate situații limită.
De-a lungul evoluției competiției filmate în Republica Dominicană, despre Lidia Buble s-a aflat că are probleme și cu mâncarea pe care o consumă. Iar asta pentru că artista este vegetariană de cel puțin opt ani de zile. Vedeta a avut chiar o cădere nervoasă, când a fost nevoită să mănânce o tarantulă.
După aceste episoade, un nou detaliu a ieșit la iveală despre Lidia Buble. Cântăreața prezintă o condiție medicală care îi îngreunează timpul petrecut în jungla dominicană. Nu vă mai menținem curiozitatea și vă spunem că Lidia Buble suferă de nictofobie. Are legătură cu teama de întuneric. La copii, o astfel de experiență este una normală. Însă la adulți, fără tratament, poate afecta semnificativ calitatea vieții
„Dacă am tablouri prin casă, mă gândesc că, noaptea, pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață, când se luminează afară. Dorm două, trei ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot”, a dezvăluit Lidia Buble.
Nictofobia este o afecțiune medicală care ia naștere pe fondul unei frici profunde și iraționale de întuneric. În cazul copiilor, este un lucru obișnuit. În cazul adulților, însă, această condiție trebuie luată foarte în serios. Dacă nu este tratată, aceasta poate avea un impact sever asupra somnului și asupra calității vieții, în general.
Sentimentele de teamă de întuneric care se manifestă la adulți pot să persiste, să devină din ce în mai severe și să afecteze capacitatea funcțională a acestora. Principalele simptome cu care se confruntă pacienții afectați de nictofobie sunt: senzație de tremurături, teama de a ieși afară noaptea, amețeală, nervozitate extremă, probleme la stomac, panică, transpirație, probleme de respirație și ritm cardiac accelerat.
Potrivit medicilor, nictofobia se poate trata prin mai multe modalități. În primul rând, este necesar lucrul cu un terapeut calificat. Analizarea intensă a împrejurimilor sau apelarea la așa-numitele tehnici de conștientizare poate ajuta la reducerea impactului acestei afecțiuni.
Terapia cognitiv-comportamentală poate să influențeze, de asemenea, schimbarea tiparelor de gândire distructive. În acest fel, persoana afectată de nictofobie va reuși să se odihnească mai bine. Nu în ultimul rând, expunerea la întuneric ajută pacientul să găsească sursa anxietății sale, atât timp cât este realizată într-un mediu sigur.