Boala mai periculoasă decât Covid-19 încă face ravagii: 1 copil moare la 2 minute

Boala mai periculoasă decât Covid-19 încă face ravagii: 1 copil moare la 2 minute
Boala mai periculoasă decât Covid-19 încă face ravagii 1 copil moare la 2 minute

Pandemia de Covid-19 nu este singura amenințare medicală care trebuie oprită. Boala mai periculoasă decât COvid-19 încă face ravagii. 1 copil moare la 2 minute din pricina acestei probleme foarte grave. Organizația Mondială a Sănătății face un apel disperat către autoritățile dintr-o zonă a planetei să trateze situația cu maximă seriozitate.

Cifrele prezentate de OMS sunt devastatoare. Vârstele victimelor sunt, de asemenea, înfiorătoare. Dacă nu se vor lua măsuri rapide, am putea asita la o dramă de proporții uriașe.

Boala mai periculoasă decât Covid-19 încă face ravagii

Concentrată pentru a descoperi un antidot, care să stopeze pandemia de coronavirus, planeta ignoră un alt semnal de alarmă. Într-o conferință de presă susținută recent, specialiștii OMS atrag atenția asupra unui pericol uriaș. Decesele provocate de malarie. În Africa, această boală face prăpăd.

În 2019, malaria a ucis 400.000 de persoane. Cele mai multe victime sunt copii subnutriți din cele mai sărace zone ale țărilor de pe continentul negru.

Covid-19 ar putea mări bilanțul vechi

Din păcate, pandemia de coronavirus ar putea agrava situația și așa disperată. Specialiștii spun că odată cu apariția Covid-19, accesul persoanelor la alte servicii medicale a fost restricționat, iar asta nu poate decât să transforme situația actuală într-una critică.

„Estimările noastre sunt că, în funcţie de nivelul de întrerupere a serviciului cauzat de pandemia Covid-19 ar putea exista un număr crescut de decese provocat de malarie undeva între 20.000 şi 100.000 în Africa subsahariană, majoritatea în rândul copiilor mici”, a avertizat Pedro Alsonso, responsabilul cu problemele cauzate de malarie din OMS.

Victimele malariei le-ar putea depăși pe cele făcute de COVID-19

Potrivit ultimelor estimări, situația victimelor făcute de malarie este mai mult decât delicată. Previziunile sunt sumbre, iar OMS cere ajutorul guvernelor și ale altor organizații de profil.

Cele peste 229 de miloane de cazuri de malarie înregistrate la nivel global în 2019 reprezintă dovada că ne aflăm în fața unei progbleme extrem de grave.

„Este foarte probabil ca valul de mortalitate prin malarie să fie mai mare decât mortalitatea directă prin Covid-19”, a spus același Alonso.

Boala mai periculoasă decât Covid-19 încă face ravagii: 1 copil moare la 2 minute. Pentru a eradica sau a diminua din dezastrul provocat de malarie pe continentul african, specialiștii spun că e nevoie de o intervenție rapidă. De asemenea, se vorbește despre o atenție sporită pe care specialiștii trebuie să o acorde acestei probleme grave.

Din cauza transmiterii continue a malariei prin intermediul ţânţarilor în multe părţi ale lumii, jumătate din populaţia globală este expusă riscului de a contracta boala, iar boala încă ucide un copil la fiecare două minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI