Noua boală care face ravagii în China. Cercetătorii sunt în șoc

Noua boală care face ravagii în China. Cercetătorii sunt în șoc
Noua boală care face ravagii în China. Cercetătorii sunt în șoc

În China, câteva mii de persoane au contactat o nouă boală bacteriană. Boala este răspândită, în special de animalele care poartă bacteria în organism. Până în momentul de față, nu au fost raportate decese.

Cercetătorii sunt șocați de noua boală din China

Câteva mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost depistate pozitiv cu o nouă boală bacteriană. Marți, autoritățile din China au declarat că, o scurgere de la o companie farmaceutică a fost cauza focarului.  Scurgerea a avut loc anul trecut, potrivit CNN.

Comisia de sănătate din capitala provinciei Gansu, Lanzhou, a confirmat că 3,245 de oameni au contactat noua boală numită bruceloză. Cea mai frecventă cauză a acestei boli ar fi contactul cu animalele purtătoare a bacteriei numite ”brucella”. Autoritățile au testat 21,847 de oameni din 2,9 de locuitori ai orașului. Totodată, alți 1,401 de locuitori s-au dovedit pozitivi, în mod preliminar.

Conform declarației Comisiei de Sănătate a orașului Lanzhou, nu au fost înregistrate decese.

Simptomele acestei boli

Boala, care este cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneeană, poate provoca dureri de cap, musculare, oboseală și febră. Chiar dacă acestea în general dispar, unele simptome pot deveni cornice sau persistă pentru totdeauna.

Este vorba despre: artrita sau umflarea unor organe, susține Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Modul prin care se transmite

Potrivit CDC, transmiterea de la o persoană la alta este foarte rară. Oamenii se pot infecta prin consumul de alimente contaminate sau respirând bacteriile ( ceea ce pare să se fi întâplat în Lanzhou).

Focarul a rezultat din scurgerea la fabrica de produse farmaceutice ”Zhongmu Lanzhou”, din iulie și august a anului trecut, conform Comisiei de Sănătate a orașului.

Fabrica a folosit produse igienice și dezinfectanți  expirați în timp ce producea vaccinuri pentru Brucella. Datorită acestui fapt, nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale.

Virus
Noua boală care face ravagii în China. Cercetătorii sunt în șoc

Gazul contaminat a format aerosoli

Gazul rezidual contaminat a format aerosoli care conțineau bacteriile și s-au scurs în aer, transportați de vânt, până la Institutul de Cercetări Veterinare din Lanzhou, unde a izbucnit prima dată focarul.

Cercetătorii de la institut au început să raporteze infecții în luna noiembrie. Până la sfârșitul lunii decembrie, cel puțin 181 de persoane de la institut au fost infectate cu bruceloză, spune agenția de știri chineză Xinhua.

În lunile următoare focarului, oficialii provinciali și municipali au lansat o anchetă în privința  scurgerii din fabrică, potrivit Comisiei de sănătate din Lanzhou.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI