Bișnița cu dezinfectant și măști medicinale, subiect de caz penal: gestul extrem al Poliției București

Bișnița cu dezinfectant și măști medicinale, subiect de caz penal: gestul extrem al Poliției București

Spiritiul civic în revers a ieșit imediat la iveală în România, după ce au scăzut stocurile de măști medicale și dezinfectant. Din fericire, Poliția Română a intervenit pentru a remedia situația.

În urmă cu mai puțin de o lună, detaliam modul absolut macabru în care eMag se îmbogățea din măști medicinale vândute la suprapreț de terți prin Marketplace. Cazul cu pricina a fost întrerupt în momentul în care Consiliul Concurenței a venit la înaintare cu amenințare că orice comerciant riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri pentru asemenea practici.

De această dată, nu este vorba vreo firmă în spatele scandalului, ci de oameni obișnuiți, mici speculatori care și-au umplut casa cu dezinfectant, măști și alte produse la mare căutare în această perioadă. Poliția Capitalei le-a întocmit dosar penal pentru evaaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție.

19_martie_2020_-_0141Nu mai puțin de trei percheziții au fost efectuate joi în București și Ilfov pentru a desființa afacerilor celor care și-au propus să se îmbogățească din pandemie.

„Astăzi, 19 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie”, informează DGPMB.

Nu a durat mult până a devenit evident că mai multe persoane au achiziționat echipamente medicale de protecție, de pe pe piața neagră, pentru a le vinde personal sau prin intermediul internetului la prețuri exorbitante. Același lucru s-a întâmplat și cu dezinfectant. Partea tristă este că, până la intervenția autorităților în acest caz, o parte din produse s-au comercializat deja. Folosind documente fictive, au fost cumpărate până și de către persoane juridice, nu doar de oameni obișnuiți.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată”, arată sursa citată.