23 dec. 2022 | 09:00

Biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă aurii și fragezi

Sfaturi Culinare
Biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă aurii și fragezi
Biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii

Doar o lună ne mai desparte de Crăciun, cea mai așteptată sărbătoare din an. Pe lângă împodobirea bradului și produsele tradiționale din meniu, ne dorim să îi impresionăm pe cei dragi și cu ceva dulce. De aceea, vă sfătuim să încercați biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Este un preparat simplu, rapid și foarte gustos!

Biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii

În fiecare an dorim să așezăm pe masa de sărbători preparate sărate și dulci. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție și nu doriți să stați o veșnicie în bucătărie, astăzi vă prezentăm biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Se prepară foarte rapid și vă veți aduce aminte, cu siguranță, de gustul copilăriei.

Acești biscuiți sunt printre cei mai delicioși, mai ales că ies moi la interior și crocanți la exterior. Sunt ușor de făcut este neovoie de foarte puține ingrediente. În plus, îi puteți pune la treabă și pe cei mici, la partea de decor.

Ingrediente biscuiți de Crăciun:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr fin
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 275 g făină.

Pentru decor:

  • 200 g zahăr pudră
  • 3-4 lingurițe apă rece
  • 2-3 picături colorant alimentar
  • biluțe colorate sau diferite ornamente.

Mod de preparare biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii

Prima dată mixați untul cu zahărul până obțineți o cremă moale și pufoasă.

Într-un bol separat bateți oul cu esența de vanilie și adăugați-l peste crema de unt preparată anterior. Se amestecă totul până obțineți o compoziție omogenă.

Apoi încorporați și făină până obțineți un aluat moale.

Pe o suprafață presărată cu făină, de preferat masă, se întinde aluatul, cam de 1 cm grosime.

Se taie biscuiții cu ajutorul formelor speciale, însă dacă nu aveți, se pot tăia și cu un pahar simplu sau cu cuțitul. Biscuiții obținuți se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se dau la cuptorul încins la 190 grade și se lasă timp de 8-10 minute până ce capătă o culoare aurie.

Pentru partea de decor, trebuie să puneți zahărul pudră într-un castron, peste care se adaugă apă rece până ce obțineți o cremă moale asemenea unui iaurt cremos. După ce biscuiții s-au răcit se ung cu compoziția obținută. Poftă bună!

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Localitatea care poartă cel mai lung nume din România. Are 27 de litere, iar turiștii rămân impresionați de peisajele fabuloase
Click.ro
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Biden permite Ucrainei să lovească Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Se verifică buletinele. Regula pe care românii NU o respectă: E dezastru!
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la nuntă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro