Nu mulți știu, dar există bijuterii care pot să te îmbolnăvească. Mulți dintre oameni le preferă ca aspect tocmai pe acestea. Iată care sunt accesoriile la care ar fi bine să renunți, pentru sănătatea ta!
Bijuteriile sunt acum în preferințele tuturor. Atât bărbați, cât și femei. Cu toate astea, doamnele sunt cele care pun mai mult preț pe detalii. Cu toate că de cele mai multe ori scot în valoare trăsăturile noastre sau culoarea tenului ori completează ținutele, există și reversul medaliei – unele din ele te pot îmbolnăvi fără ca tu să-ți dai seama.
Specialiștii unui magazin specializat din Marea Britaniei a observat în urma unei cerectări că bijuteriile purtate după numai o săptămână au avut peste 21.000 de bacterii. Inelele sunt cele care au găzduit cei mai mulți microbi.
Studiul a presupus analiza a trei tipuri de accesorii care au fost purtate 7 zile la rând, astfel specialiștii au descoperit că un inel, un ceas și niște cercei adună de 438 de ori mai multe bacterii decât capacul unui vas de toaletă. Peste 21.000 de bacterii s-au manifestat pe accesoriile în cauză în decursul unei săptămâni, arată Daily Mail.
Pentru a evita depunerea atâtor colonii de bacterii trebuie să le cureți mai des. Poți face asta cu câteva picături de detergent de vase lichid și apă caldă. Trebuie să le lași jumătate de oră la înmuiat, mai apoi freacă-le ușor cu o periuță de dinți și aigură-te că pătrunzi fiecare parte. După ce ai clătit bine, șterge-le ușor cu o cârpă fină.
„Ca în timpul oricărei crize, oamenii au tendinţa fie să ia lucrurile foarte în serios, fie să abandoneze ideea de viitor şi să trăiască clipa. Şi în această perioadă, ca şi în timpul crizei din 2008-2010, numărul clienţilor şi al comenzilor s-a micşorat, însă valoarea şi costurile bijuteriilor comandate s-au triplat, ceea ce a dus la un echilibru, per total, până acum. Am avut cerere pentru piese în care era nevoie de elaborare, de seriozitate, de conţinut personal foarte puternic şi de materiale semnificative şi simbolic importante pentru clienţi precum meteoriţi, diamante brute, oţel de Damasc, fosile, amprente ale palmelor turnate în metal. Aşadar, contrastele neaşteptate şi asocierile subtile sunt cele care au direcţionat atenţia colecţionarilor către a descifra ideile conţinute în bijuteriile pe care le fac“
David Sandu, designer bijuterii (Sursa: da.zf.ro)