Benone Sinulescu a murit. Tragedie fără margini în muzica românească. Care a fost cauza decesului

Benone Sinulescu a murit. Tragedie fără margini în muzica românească. Care a fost cauza decesului
Benone Sinulescu a murit

Benone Sinulescu și-a dat ultima suflare la vârsta de 84 de ani. Acesta a lăsat multă durere în urmă, fiind unul dintre cei mai apreciați artiști din toată lumea. El o să fie dus la o casă mortuară, iar apropiații vor putea să îl conducă pe ultimul drum la cimitirul Eternitatea.

Benone Sinulescu a avut o carieră spectaculoasă

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, într-o familie muncitoare. Acesta s-a îndrăgostit de muzică încă de la o vârstă foarte fragedă. moștenind talentul de la tatăl său. El a cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod.

Acesta a terminat școala elementară în Siriu, apoi a devenit solistul școlii din Pleșcoi, dar și dirijorul corului. Artistul a fost extrem de ambițios, așa că nu s-a lăsat până nu a reușit să ajungă pe culmile succesului. El a dat examen la Școala Specială de Muzică, însă a intrat abia la a doua încercare.

La doar 18 ani, el înregistra piese ca ‘La lenuța sub cerdac’, ‘În munții Buzăului’ și ‘Străina mamei, străină’. Acesta a susținut numeroase concerte în țară, dar și peste hotare. Artistul a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții.

Benone Sinulescu, apreciat peste tot în lume

De asemenea, acesta a fost invitat în Coreea comunistă la un moment dat, pentru a susține un concert la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. În 1967, el primea Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ‘pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică’.

În 2002, Benone Sinulescu primea de la președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, lui îi era acordat și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D –’Arta Spectacolului’, potrivit Impact.ro.

Cum și-a cunoscut Benone Sinulescu soția

Talentul său l-a urcat pe cele mai înalte culmi ale succesului. Iubit, apreciat și aclamat, Benone Sinulescu a fost, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Totuși, chiar dacă a strălucit mereu pe scenă, acesta a avut anumite probleme în viața personală.

Cântărețul a cucerit multe doamne și domnișoare care visau să îl facă pe acesta să se așeze la casa lui, dar abia la 40, în urmă cu patru decenii, el și-a întâlnit aleasa și a mers în fața altarului. Povestea lor de dragoste este impresionantă.

Totuși, cei doi nu au fost binecuvântați cu urmași. Artistul a trecut prin câteva momente dificile, mai ales pentru că soția lui a pierdut câteva sarcini.

„Ne-am luat în 1981. Responsabilă de relația noastră este regretata Ileana Sărăroiu. Ea ne-a făcut cunoștință, ea ne-a ‘nenorocit’. De fapt, noi ne-am cunoscut în casa ei.

Un an de zile am vorbit la telefon și mi-am dat seama că ea este femeia potrivită să stea lângă mine, o ardeleancă gospodină și aprigă. Este un om bun, eu sunt mai al dracului!

Ne înțelegem bine, ne iubim, ne tachinăm, dar am mare încredere în ea, pentru că soția mea este cel mai bun critic al meu. Țin cont de tot ce îmi spune! Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot pe ea aș alege-o”, spunea Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

Benone Sinulescu s-a stins astăzi, 18 noiembrie, după ce făcut o pneumonie de aspirație. Regretatul artist nu a vrut să fie dus la spital. Acesta o să își ducă somnul de veci la cimitirul Eternitatea. Soția starului este distrusă de durere după ce el și-a încheiat socotelile lumești.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.” a declarat, în exclusivitate pentru redacția Impact-Playtech, soția lui Benone Sinulescu.