Beneficiile uleiului de banane. Cât de simplu este de preparat la tine acasă

Beneficiile uleiului de banane. Cât de simplu este de preparat la tine acasă
Cum să prepari ulei de banane acasă la tine. Data viitoare nu vei mai arunca cojile de banane. Beneficiile produsului.

Uleiul de banane este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra pielii și a organismului uman, în general, dacă este utilizat corespunzător. Produsul nu trebuie consumat niciodată pe cale orală întrucât poate să aibă efecte secundare neplăcute. Acest tip de ulei poate fi obținut în propria ta bucătărie, din cojile de banane. Află în rândurile de mai jos cum să prepari ulei de banane acasă la tine. Data viitoare nu vei mai arunca cojile de banane la gunoi.

Diferența dintre uleiul de banane din comerț și cel preparat acasă

Uleiul de banane poate fi obținut foarte ușor din cojile de banane. Produsul ușor parfumat și fructat poate fi folosit într-o varietate de moduri. Se regăsește chiar și în săpunuri, loțiuni, creme și alte produse cosmetice sau în decorațiuni parfumate.

Desigur, uleiul de banane poate fi cumpărat direct din comerț. Diferența dintre acesta și uleiul de banană preparat acasă este că versiunea naturală are un miros bogat, dulce și fructat, în timp ce versiunea din comerț este mai slabă din punct de vedere al concentrației pe care o prezintă.

Uleiul de banane este folosit, în principiu, în domeniul cosmetic. Produsul calmează pielea, încetinește căderea părului, hidratează foarte bine scalpul și elimină mătreața. De asemenea, uleiul de banane previne îmbătrânirea prematură a tenului și stimulează sistemul imunitar.

Există, totuși, unele efecte secundare raportate în cazul anumitor persoane. Printre acestea se numără și tulburări gastrointestinale, dacă produsul este consumat pe cale orală. În cazul îngrijirii tenului, pielea poate prezenta inflamații dacă produsul este folosit în mod excesiv.

Cum să prepari ulei de banane acasă. Ai nevoie de doar 2 ingrediente

În rândurile de mai jos îți vom arăta cum poți să obții rapid și ușor ulei de banane chiar în propria ta bucătărie. Nu vei avea nevoie decât de două ingrediente: coji de banane și ulei de migdale, ce poate fi înlocuit cu ulei de măsline.

Ingrediente:

  • 4 coji de banane
  • 4 linguri de ulei de migdale (se poate înlocui cu ulei de măsline).

Mod de prepare:

  1. Se taie cojile de banane în bucăți și se depozitează într-o pungă de plastic.
  2. Se bat cojile de banane din punga de plastic și se zdrobesc până când se înmoaie.
  3. Se mută cojile de banane într-un borcan de sticlă.
  4. Se adaugă peste cojile de banane ulei de migdale.
  5. Se închide borcanul de sticlă cu ajutorul capacului și se lasă la loc însorit timp de trei zile.
  6. Se agită borcanul cu coji de banane și ulei la fiecare două ore, pe timpul zilei.
  7. Se strecoară resturile de coji de banane, după cele trei zile de stat la loc însorit.
  8. Se depozitează uleiul obținut într-un loc răcoros, fără umiditate și întunecat.

Citește și: S-a frecat cu coji de banane timp de 10 minute. Ce a descoperit apoi e genial

În general, uleiul de banane oferă numeroase beneficii pielii. Proprietățile sale antibacteriene pot să ajute chiar și la ameliorarea acneei. Coșurile sau imperfecțiunile pot să dispară rapid cu ajutorul uleiului de banane. Tocmai din acest motiv, produsul care poate fi preparat ușor acasă este îndrăgit de multe dintre femei.