Beatrice Rancea, decizie de ultimă oră după acuzațiile aduse de DIICOT. Ce a făcut la Iaşi

Beatrice Rancea, cândva o vedetă de televiziune extrem de apreciată și iubită, are acum multe probleme pe cap. Din cauza scandalului în care a fost implicată la Opera Națională din Iași, coregrafa a luat o decizie de ultimă oră! Ce a făcut Beatrice Rancea după acuzațiile aduse de DIICOT.

Ce decizie a luat Beatrice Rancea la Iași

În ultimii ani, mai mulți angajați ai Operei din Iași s-au plâns de rele tratamente din partea managerului instituției, Beatrice Rancea. Acuzațiile vizau concedieri abuzive și multe nereguli în cheltuirea banilor publici ai Operei. Drept urmare, DIICOT a intrat pe fir și a decis că ia măsuri în cazul lui Rancea. Recent, fosta vedetă PRO a făcut un gest neașteptat în ceea ce îi privește viața profesională.

Managerul Operei Naţionale Iaşi, Beatrice Rancea, care fusese suspendată din funcţie, și-a dat demisia. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a confirmat informația, declarând că a acceptat încetarea mandatului începând cu data de 1 septembrie 2021.

Rancea, fost manager al Operei din Iaşi, a fost plasată, luna trecută, sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Vedeta a fost acuzată ar fi delapidat fonduri ale instituţiei pe care a condus-o.

DIICOT vine cu acuzații grave

Procurorii DIICOT o acuză pe Beatrice Rancea de fapte foarte grave. Mai exact, coregrafa a pus bazele unui grup infracţional organizat care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani. Potrivit anchetatorilor, grupul condus de fosta jurată PRO vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile şi colaboratorii. Valoarea prejudiciului este estimat la suma de cinci milioane de lei.

Ministrul Culturii a precizat, în data de 3 martie 2021, că a demis-o pe Rancea din funcţia de manager la Opera Naţională Română din Iaşi. În locul acesteia fiind numit manager interimar Florin-Daniel Şandru.

Laude pentru fosta vedetă PRO

„Deocamdată, Opera Iaşi are un director interimar în persoana dlui Daniel Şandru, profesor universitar de istorie, cunoscut pentru conducerea Departamentului Centenar din timpul guvernului Cioloş.

Indiferent de acuzaţiile care i se aduc, Beatrice Rancea a impus la Iaşi un standard artistic fără precedent. Andrei Şerban, mare regizor de teatru dar, în acelaşi timp, cel mai important regizor român de operă, cu zeci de producţii aclamate la Paris, Londra, New York, Geneva etc. a revenit în opera românească după o pauză de aproape două decenii, montând la Iaşi Troienele, Indiile galante, Lucia di Lammermoor şi Văduva veselă. Colaboratorul său apropiat, Nicky Wolcz a pus în scenă Boema. Toate aceste premiere au avut un succes extraordinar şi ar fi mare păcate dacă s-ar renunţa la ele.”, a scris Alexandru Pătraşcu, autorul blogului Despre Opera.