Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani, după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit în ultimii ani. Acesta s-a confruntat cu numeroase probleme de-a lungul timpului, iar Beatrice Mahler a oferit detalii despre boala care a dus la decesul regretatului artist.
Moartea lui Benone Sinulescu a adus multă suferință. Scena muzicii românești a mai pierdut o stea. Artistul a fost chinuit de problemele de sănătate în ultimii ani. Acesta a fost răpus de o pneumonie de aspirație, așa că Beatrice Mahler a oferit detalii despre această boală cruntă.
„Pneumonia de aspiratie este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul.”, a spus Beatrice Mahler, potrivit româniatv.net.
De asemenea, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ a punctat că pneumonia de aspirație prezintă un risc ridicat de deces. Beatrice Mahler a explicat că sunt multe persoane care nu reușesc să se vindece de această boală, chiar dacă ajung pe mâinile medicilor.
„Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare.
Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care, chiar dacă sunt internate, nu reușesc să depășească acest moment. Este foarte important ca intervenția să se facă prompt în astfel de situaţii.”, a transmis medicul Beatrice Mahler.
Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, vestea decesului cutremurând o țară întreagă. Acesta și-a dat ultima suflare în urma unor complicații apărute din cauza pneumoniei de aspirație. Acesta o să fie condus pe ultimul drum de către apropiați la Cimitirul Eternitatea din Capitală.
Soția regretatului artist a dezvăluit că acesta a refuzat să fie dus la spital de frica virusului Covid-19. Între timp, Beatrice Mahler, managerul Institutului ‘Marius Nasta’ din Capitală, a explicat că șansele de supraviețuire ale unui pacient care suferă de pneumonie de aspirație și se tratează la domiciliu sunt mici.
„Pneumoniile de aspiratie pot fi intâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afectiuni neurologice.
Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu.”, a mai spus managerul Institutului ‘Marius Nasta’.