Barem și rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română. Bacalaureat 2021

Barem și rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română. Bacalaureat 2021
Barem și rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română

Examenul de bacalaureat 2021 a început azi cu proba la limba și literatura română. Absolvenții de liceu au avut la dispoziție, de asemenea și teste de antrenament cu modele de subiecte la română.

Barem și rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că 114.000 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a – echivalentul a 77% din numărul total,  s-au înscris la examen. Ca să se pregătească de bacalaureat 2021, elevii au avut la dispoziție 12 serii de teste de antrenament cu modele de subiecte la toate disciplinele, pentru real și uman, filierele teoretică, tehnologică și pedagogică.

De menționat este că Bacalaureatul 2021 se susține la materiile: limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Proba la limba română începe la ora 09.00, iar elevii dispun de 3 ore ca să rezolve subiectele. De asemenea, probele de examen sunt supravegheate video. Candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Se interzice introducerea în sălile examen a unor obiecte, precum ghiozdane, poșete etc., dar și accesul cu orice fel de lucrări, precum manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. Se interzice, de asemenea, intrarea în sală cu telefonul mobil sau cu căști.

Evaluarea lucrărilor la BAC 2021, limba română, o să fie făcută de doi profesori evaluatori. Nota de trecere la examenul de bacalaureat este de minimum 5 la fiecare materie, dar este nevoie de o medie aritmetică finală de minimum 6.

Anul acesta, competențele lingvistice și digitale au fost echivalate/ recunoscute, iar probele nu se mai susțin. De asemenea, afișarea rezultatelor se face pe data de 5 iulie, iar rezultatele finale, după contestații, se face pe data de 9 iulie.

De precizat este și că mai există și o a doua sesiune de bacalaureat, în luna august. Iar spre deosebire de anul 2020, anul acesta nu o să existe și o sesiune specială pentru cei bolnavi sau carantinați din cauza coronavirusului.

Bacalaureat 2021 – modele de subiecte romană la BAC, profil UMAN

BAC 2021, subiecte română uman 2 – teste de antrenament

BAC 2021, barem subiecte română uman 2 – teste antrenament

BAC 2021, subiecte română uman 3- teste de antrenament

BAC 2021, barem subiecte română uman 3 – teste antrenament

BAC 2021, subiecte română uman 5 – teste de antrenament

Bacalaureat 2021 – modele de subiecte romană, profil REAL

Bacalaureat 2021, subiecte română real 1- teste de antrenament

Bacalaureat 2021, barem subiecte română real 1- teste de antrenament

Bacalaureat 2021, subiecte română real 2- teste de antrenament

Bacalaureat 2021, barem subiecte română real 2- teste de antrenament

BAC 2021, subiecte română real 5 – teste de antrenament

BAC 2021, barem subiecte română real 5 – teste antrenament

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI