Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră înaintea probei la Limba și literatura română. Cum vor fi subiectele față de anii anteriori

Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră înaintea probei la Limba și literatura română. Cum vor fi subiectele față de anii anteriori
Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră înaintea primei probe de la Bacalaureat

Astăzi, de la ora 9:00, 133.683 de candidați așteaptă nerăbdători să susțină prima probă a examenului de Bacalaureat, unul dintre cele mai importante din viața lor. Pentru că emoțiile sunt pe măsură, ministrul Educației a ținut să precizeze câteva detalii importante despre subiectele de la Bacalaureat 2021, dar și despre structura lor.

“Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade”

Anul școlar 2020-2021 a fost, din păcate, un an compromis, cu orele de curs desfășurate mai mult online, astfel că toți elevii au fost afectați de acest stil de predare haotic. Din păcate, categoria elevilor care vor suporta și mai tare consecințele este a celor din anii terminali, care au susținut și vor susține în această perioadă examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Pentru ca lucrurile să fie puțin mai clare, Sorin Cîmpeanu a transmis, în cursul serii de duminică, un mesaj prin care le explică elevilor care vor susține probele Bacalaureatului ce va diferi față de anii anteriori.

Potrivit acesuia, subiectele nu vor fi mai ușoare, însă vor fi mai Clar exprimate, tocmai pentru a elimina orice formă de “capcană” care i-ar putea induce în eroare pe elevi.

“Subiectele nu vor fi mai ușoare. Formulările vor fi clare, pe înțelesul candidaților, și nu accept sub nicio formă formulări capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național.

Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor, nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ.

Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din sistemul de educație, profesorii în ultimă instanță, dar nicidecum elevi. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susțin examenul de Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit realitatea.net.

Ce pățesc elevii care încearcă să copieze la examene

Ministrul Educației a explicat cât de grave sunt consecințele copiatului la examen, astfel că cine va fi prins încercând să facă acest lucru va suporta consecințe dure.

În primul rând, Sorin Cîmpeanu a menționat faptul că elevul va fi eliminat din examen, ceea ce înseamnă că retsul probelor date până în acel moment vor fi anulate. În plus, elevul prins nu va avea voie să se înscrie la următoarele două sesiuni de Bac.

“E bine să se gândească fiecare, pentru că odată ajunși în această situație, fiind declarat eliminați din examen, nu există posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor la probele eventual promovate anterior și, de asemenea, nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Deci, fac un apel la înțelegerea elevilor care vor susține examenul de Bacalaureat pentru a nu ajunge în astfel de situații regretabile”, a declarat ministrul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI