Barack Obama intervine în protestele din SUA. Ce îi îndeamnă să facă pe oamenii de culoare

Barack Obama intervine în protestele din SUA. Ce îi îndeamnă să facă pe oamenii de culoare
Barack Obama intervine în protestele din SUA. Ce îi îndeamnă să facă pe oamenii de culoare

Barack Obama intervine în scandalul momentului din SUA. Fostul președinte îi îndeamnă pe tinerii de culoare la speranță chiar dacă sunt furioși după incidentul revoltător în care George Floyd a fost ucis de oamenii legii în data de 25 mai în Minneapolis.

Barack Obama, îndemn la speranță

Predecesorul lui Donald Trump salută „schimbarea de mentalitate“ care îi însuflețește pe americani, care au pornit proteste de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei după gestul „omului legii“ care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de cca. nouă minute lui George Floyd, bărbatul de culoare.

Potrivit lui Obama, acest lucru ar putea conduce la reforme la nivel naţional și îndeamnă autoritățile la nivel de stat şi local să îşi reconsidere politica privind folosirea forţei.

„Este foarte important pentru noi să profităm de acest moment care a fost creat, ca societate, ca ţară, şi să utilizăm asta pentru a avea un impact în cele din urmă. (…)

„Îndemn fiecare primar din această ţară să îşi revadă politicile în domeniul folosirii forţei cu membrii comunităţii lor şi să se angajeze că vor răspunde pentru reformele promise“, a declarat Barack Obama în primul său comentariu video după moartea lui Floyd.

„Vreau să ştiţi că voi contaţi“

Acesta a adaugat că: „există o schimbare de mentalitate în curs, o conştientizare mai mare a faptului că putem face mai bine“.

Barack Obama a rămas foarte popular în rândul democraților, subliniind că manifestațiile care au loc astăzi în SUA conturează „un tablou al Americii mult mai reprezentativ“ decât mişcările pentru drepturi civile din anii 1960.

„Vreau să ştiţi că voi contaţi. Vreau să ştiţi că vieţile voastre contează, visele voastre contează“, s-a adresat Obama tinerilor de culoare, care, potrivit opiniei sale, au asistat de prea multe ori la violențe sau chiar au fost victimele unor comportamente abuzive, rasiste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI