Bancul zilei. Care este singurul lucru care nu s-a scumpit în Lidl, Kaufland și alte magazine din România

Bancul zilei. Care este singurul lucru care nu s-a scumpit în Lidl, Kaufland și alte magazine din România
Bancul zilei. Care este singurul lucru care nu s-a scumpit în Lidl, Kaufland și alte magazine din România.

Bancul zilei de joi, 1 decembrie. Ca să nu se mai amărască din cauza anumitor probleme, românii, oameni cu un simț al umorului dezvoltat, obișnuiesc să facă glume pe tema lor. Criza economică este doar un exemplu de astfel de caz. Care este singurul lucru care nu s-a scumpit în Lidl, Kaufland și alte magazine din România. Râzi și tu împreună cu noi!

Bancul zilei. De ce este important să râzi

Criza actuală oferă circumstanțele perfecte pentru a înțelege modul în care se schimbă economia și cum aceste modificări îți pot afecta calitatea vieții. Însă înainte de a vorbi despre rata inflației, care a determinat scumpirea tuturor produselor alimentare în magazine, îți vom explica de ce este important să îți începi și tu ziua de astăzi cu un banc.

Mulți dintre noi obișnuim să zâmbim, adesea fără să ne dăm seama că o facem. Deși unii ar putea spune că acesta este un semn al unei stări de bucurie, de fericire, un râs înseamnă mult mai mult decât ai putea să fii tentat să crezi. Starea de bine vine la pachet atât cu beneficii psihologice pentru sănătate, precum și cu beneficii în relațiile cu persoanele din jur.

Râsul crește nivelul hormonilor care îmbunătățesc starea de spirit. În același timp, scade hormonii responsabili pentru stări de stres, inclusiv cortizolul și adrenalina. Studiile realizate de către cercetători de-a lungul timpului au demonstrat că zâmbetul poate să contribuie la reducerea tensiunii arteriale generale.

Pentru că, de obicei, zâmbim sau râdem când suntem fericiți, creierul produce mai multe endorfină. Adică, substanța chimică care ameliorează durerea și stresul. Prin urmare, ai toate motivele să-ți începi ziua de joi cu un banc. Nu îți vei stimula doar starea de bine, ci și sănătatea organismului.

Care este singurul lucru care nu s-a scumpit în Lidl, Kaufland și alte magazine din România

Acum, că am stabilit de ce ar trebui să-ți începi și tu ziua zâmbind, să vorbim despre criza economică cu care ne confruntăm în prezent. Rata inflației este o problemă care începe să preocupe din ce în ce mai multe persoane. Practic, acest indicator arată cât de mult s-au scumpit bunurile, în comparație cu prețurile cu care se vindeau la începutul perioadei stabilite în cadrul analizei.

Cu siguranță, ai auzit și tu până acum glumele făcute pe seama prețurilor de la benzină și motorină. Rata inflației este unul dintre factorii responsabili pentru majorarea costurilor în acest sens. Uneori, glumele despre inflație te pot ajuta să înțelegi mai bine chiar ce se întâmplă în spatele acestui concept.

Bancul zilei de joi, 1 decembrie, te va ajuta să îți distragi atenția de la problemele financiare. Te vei încărca, totodată, cu energie pozitivă. De data aceasta, cel mmai tare banc al zilei l-a spus Răzvan Popescu, în direct, în emisiunea pe care o realizează alături de Mircea Badea la Radio Zu.

„Care este singurul lucru care nu s-a scumpit la supermarket? Căruțul. Tot 50 de bani este”, s-a exprimat realizatorul de radio Răzvan Popescu.

Citește și: Bancul zilei. Doi ardeleni se suie într-un tren ca să se întoarcă acasă

Într-adevăr, în circumstanțele prezent, bancul reflectă, mai degrabă, o realitate. Un simț al umorului dezvoltat ne ajută, însă, să facem față adevărurilor moderne.

Urmăriți Playtech.ro și pe