Un vânzător de bani vechi a postat pe OLX un anunț cu care i-a făcut pe toții românii curioși. Toți caută acum niște bancnote care au circulat în România pe timpul lui Ceaușescu. Așadar, care este bancnota din România care se vinde cu mii de lei. Faci bani frumoşi înainte de Paşte dacă o găseşti prin casă!
Un vânzător a postat pe site-ul special de vânzări un anunț care le-a dat idei multora dintre români. Idei de îmbogățire.
Mulți caută acum prin toate sertarele de prin casă poate găsesc acest tip de bancnote, pentru care vânzătorul cere mii de lei.
„Vând 3 bancnote de colecție din anul 1966 în stare foarte bună, seria A.
-10 lei seria A 0335
-25 lei seria A 0124
-50 lei seria A 0061
Exclusiv pentru colecționari. Predare personală în sector 4”, scria vânzătorul de pe OLX în anunțul său.
Bancnota de 10 lei are pe avers stema României, iar pe verso se regăsește Scena de strângere a recoltei.
Banconta de 10 lei are o înălțime de 65.00 mm și o lățime de 131.00 mm. De asemenea, bancnota de 10 de lei este confecționată din hârtie.
Bancnota de 25 de lei, emisă în anul 1966, are pe față pe Tudor Vladimirescu în stanga și stema României în dreapta.
Pe reversul bancotei de 25 de lei cu Tudor Vladimirescu se regăsește o rafinărie. Bnacota de 25 de lei are o înălțime de 70.00 mm și o lățime de 140.00 mm. De asemenea, bancnota de 25 de lei este confecționată din hârtie.
Bancnota de 50 de lei emisă în anul 1966 îl are pe față pe Alexandru Ioan Cuza, în partea stângă, iar în partea dreaptă se regăsește stema României.
Pe spatele bancnotei de 50 de lei se regăsește Palatul Culturii din Iaşi. Bancnota de 50 de lei cu Ioan Alexandru Cuza are o înălțime de 72.00 mm și o lățime de 145.00 de mm.
Nu în ultimul rând, bancnota de 50 de lei cu Alexandru Ioan Cuza este confecționată din hârtie.
Pe de altă parte, cea mai veche monedă atestată pe teritoriul românesc este drahma de argint în greutate de 8 grame, emisă de polisul, adică de orașul grecesc Histria în anul 480 î.Hr.
Drahma a fost urmată și de alte emisiuni de monedă ale orașelor grecești din Dobrogea. De asemenea, geto-dacii foloseau monede macedonene, apoi au început să emită monede proprii din argint, care semănau cu cele ale celților, pentru ca după să emită celebrii kosoni de aur.