Balsam de rufe din ingrediente naturale, făcut acasă. Cele mai ieftine trucuri pentru gospodine

Balsam de rufe din ingrediente naturale, făcut acasă. Cele mai ieftine trucuri pentru gospodine
Cum faci balsam de rufe în casă. Trucuri geniale

Românii pot să opteze pentru numeroase sortimente de balsam de rufe, dar nu mulți își doresc să cumpere aceste produse. În momentul în care visezi la haine pufoase și curate, află că poți profita de anumite trucuri pentru a salva mulți bani!

Gospodinele se folosesc de tot felul de ingrediente pentru a nu mai opta pentru produsele disponibile în magazine. Dacă vrei să te ferești de balsamul de rufe făcut pe bază de chimicale, trebuie doar să te folosești de anumite ingrediente pentru a avea haine curate și moi.

Balsam cu ulei esențial

Îți poți face propriul balsam de rufe prin a combina un ulei esențial la alegere cu oțet. Pune 10-15 picături dintr-un produs cu un miros ce îți place pentru 250 de ml de oțet alb. Amestecă bine ingredientele și pune lichidul obținut într-un pulverizator.

Acest produs trebuie să fie folosit înainte de a pune hainele la uscat. Pulverizează soluția pe rufe și o să observi că o să te bucuri imediat de prospețime, pe lângă faptul că are proprietăți antibacteriene, așa că o să bucuri toată familia cu ingeniozitatea ta privind trucurile casnice.

Balsam cu sare amară

De asemenea, poți să faci propriul balsam de rufe folosind sare amară și bicarbonat de sodiu dacă preferi un astfel de produs în stare solidă. La aceste ingrediente trebuie să adaugi și ulei esențial pentru a te asigura că hainele tale o să aibă un miros cât se poate de plăcut.

Amestecă 60 de grame de sare amară cu 60 de grame de bicarbonat de sodiu, punând 10-15 picături de ulei esențial pentru această cantitate. Păstrează acest produs într-un recipient și adaugă câte 2-3 linguri la fiecare spălare direct în mașina de spălat pentru a obține rezultatele dorite.

Balsam cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este folosit la diferite treburi casnice, mai ales pentru că acest produs are proprietăți uluitoare și le ajută pe gospodinele din toată lumea să rezolve probleme legate de curățenie. De această dată, se poate folosi și în momentul în care hainele trebuie să fie spălate.

Mai exact, pune într-un bol cu 250 de ml de apă caldă aproximativ 60 de grame de bicarbonat de sodiu. Amestecă până când ingredientul se dizolvă, apoi adaugă 125 de ml oțet, continuând să amesteci. La final, pune 5-10 picături de ulei esențial.

Această soluție trebuie să fie adăugată la fiecare spălare în mașina de spălat. O să observi efectele uluitoare pe care le are balsamul de rufe făcut în casă, iar hainele tale o să își păstreze culoarea cât mai mult timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI