Cum păstrezi culorile vii ale hainelor. 6 trucuri de care gospodinele nu țin cont: ultimul e genial

Cum păstrezi culorile vii ale hainelor. 6 trucuri de care gospodinele nu țin cont: ultimul e genial
Hainele își pierd culoarea, odată cu trecerea timpului

Dacă ești tipul de persoană care tinde să ignore etichetele de pe îmbrăcăminte, greșești. Dacă îți arunci toate hainele în mașina de spălat cu o ceașcă de detergent, atunci hainele tale vor avea de suferit. Pantalonii scurți roșii pe care prietena ta ți-a spus să îi arunci vor deveni roz. Acea rochie neagră care te face să simți specială va deveni gri. Este important să ținem cont de etichete. Este important să știm cum să ne menținem hainele viu colorate, chiar dacă sunt ceva mai vechi. Există mai multe trucuri, dar dacă nu le cunoști, acum este momentul.

Hainele își pierd culoarea, odată cu trecerea timpului

De cele mai multe ori, din diferite motive, hainele noastre preferate ajung să-și piardă culoarea. Nu este neapărat vina noastră, dar în urma mai multor spălări, materialul își pierde din culoare.

Cu toate astea, atunci când băgăm în mașina de spălat lucrurile, este bine de știut ce putem face pentru a revitaliza culorile hainelor noastre preferate. Aici intervin diferite trucuri descoperite de gospodine, de-a lungul timpului. Unele sunt simple, iar altele pot fi lucruri la care nici nu te-ai fi gândit că sunt posibile.

Când luați în considerare mecanica mașinii de spălat haine, nu este de mirare că hainele se pot estompa în timp. În timpul unui ciclu tipic de spălare, hainele sunt agitate în timpul spălării, clătirii și rotirii timp de aproximativ 30 de minute.

Această abraziune poate descompune fibrele din hainele tale și poate provoca comprimări, ceea ce, de-a lungul duratei de viață a îmbrăcămintei, îi face să pară mai decolorat. În plus, clorul din apa de spălare poate deteriora coloranții sensibili la clor și poate provoca decolorarea hainelor după mai multe spălări.

Șase sfaturi pentru a împiedica decolorarea hainelor

Atunci când hainele încep să se estompeze la fiecare spălare, trebuie să ai grijă ce trebuie făcut ca să nu se mai repete acest proces. Sunt câțiva pași, sau trucuri, pe care trebuie să-i faceți de fiecare dată pentru a vă menține țesăturile vii, din punct de vedere al culorilor.

1. Urmați instrucțiunile de pe etichete

Eticheta de îngrijire vă va informa cel mai bun mod de a spăla fiecare haină: temperatura apei, viteza ciclului (sau spălarea manuală) și multe altele. Aflați mai multe despre citirea etichetei de îngrijire a producătorului

2. Întoarceți hainele pe dos

Lăsați mașina de spălat să vă sepele hainele, dar întoarse pe dos. Dacă vă afectează interiorul hainelor e forate bine, așa ajutați la păstrarea culorilor vii de care v-ați îndrăgostit.

3. Spălați hainele în apă rece

Chiar dacă eticheta de îngrijire necesită apă caldă sau calduță, apa rece este cea mai bună alegere pentru a ajuta la protejarea culorii unui articol vestimentar. Apa caldă face fibrele mai predispuse la eliberarea colorantului în apa de spălare.

4. Folosiți ciclul ușor de spălare

De obicei folosit pentru obiecte delicate, ciclul ușor agită și se rotește mai încet. Utilizarea acestui ciclu de spălare înseamnă că reduceți semnificativ abraziunea la îmbrăcăminte.

5. Folosiți un balsam pentru țesături

Balsamul de pânză pentru țesături lubrifiază fibrele din haine. Acest lucru reduce abraziunea și, ca rezultat, reduce pierderile de vopsea. Balsamul ajută, de asemenea, la prevenirea îmbătrânirii, care vă ajută să vă păstrați hainele pe culorile originale și să păstrați aspectul proaspătcu un aspect mai luminos.

6.Trucul magic este oțetul pus la spălare

Cel mai interesant truc folosit de gospodine este banalul oțet. Este un balsam natural sută la sută, și ajută la înălbire, dar și la păstrarea culorilor de pe haine intacte, fără să atace fibrele din țesătura hainelor tale. Trucul este foarte simplu. Adăugați o jumătate de cană de oțet la fiecare încărcare de spălare pentru a preveni decolorarea. Deși are un miros puțin neplăcut, se spală odată cu ciclul de clătire.

Truc bonus. Sarea ajută la prima spălare

Adăugați o jumătate de cană de sare la prima spălare a unui articol nou de îmbrăcăminte pentru a prezerva culoarea și a preveni decolorarea.

 

Concluzie

Poate fi foarte frustrant să cumperi haine colorate doar pentru a vedea cum se estompează imediat ce le speli. Din fericire, există câteva moduri diferite de a restabili culoarea vibrantă a hainelor tale. Uneori, detergentul se poate acumula pe rufe, făcându-l să pară plictisitor. În acest caz, spălarea hainelor cu sare sau oțet poate ajuta îmbrăcămintea să arate din nou ca nouă.

Dacă decolorarea se datorează spălării și uzurii normale, vopsirea hainelor înapoi la culoarea originală îi poate da o viață nouă. De asemenea, este posibil să vă puteți restabili hainele cu unele obiecte de uz casnic obișnuite, cum ar fi bicarbonat de sodiu, cafea sau peroxid de hidrogen.

Așa că, succes la spălarea hainelor și țineți cont de aceste sfaturi, sau trucuri, cum vreți să le spuneți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI