Carnea de miel este nelipsită de la mesele festive de Paște. Creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului, anul acesta, pe 2 mai. Cu această ocazie, gospodinele și gospodarii au început pregătirile pentru meniul sărbătorilor pascale. Cum se prepară cel mai bun baiț pentru carnea de miel. Care sunt cele mai bune rețete secrete pentru Paște direct de la țară. O să te lingi pe degete.
Credincioșii ortodocși sărbătoresc Paștele pe data de 2 mai. Gospodinele și gospodarii și-au pregătit, încă de acum, meniul pentru masa festivă cu ocazia sărbătorilor pascale. Și ce masă copioasă ar fi completă fără cozonac, salată de bouef și friptură de miel? Tradiția românească cere imperios ca pe masa de Înviere să fie un preparat anume: baițul de miel. Cum se prepară cel mai bun baiț pentru carnea de miel.
Pentru a frăgezi carnea avem opțiunea unui baiț pentru miel făcut cu oțet. Pentru acest lucru avem nevoie de o oală mare, în care să încapă cantitatea de carne. De asemenea, mai avem nevoie de următoarele ingrediente:
Tot ce trebuie să faci este să lași carnea în acest amestec de seară până a doua zi. Apoi o vei scoate, o vei șterge cu un prosop de bucătărie, înainte să o bagi la cuptor.
Conform marilor chefi, cel mai recomandat, în această perioadă, este să alegem un miel care cântărește 15 sau 20 de kilograme. Cum se prepară mielul la proțap? Pentru început, carnea se taie și se scot măruntaiele. Mai departe, mielul se pune la baiț întreg.
Baițul pentru miel la proțap se face dintr-o saramură completată cu ceapă tăiată sferturi, foi de dafin, pieper, căței de usturoi, boia iute de ardei și cimbru. De asemenea, nu trebuie să lipsească vinul roșu, potrivit jurnalulbtd.ro. Mielul este lăsat în baiț cel puțin 24 de ore, într-un loc răcoros.
Oricât de bună ar fi carnea de miel, friptura nu merge simplă. Cel mai bine este să aranjezi un platou de salata de bouef și câteva murături asortate, pentru a da un plus de savoare dish-ului.