Bacterie descoperită într-un produs de la raft. Alertă alimentară: nu consumați așa ceva!

Bacterie descoperită într-un produs de la raft. Alertă alimentară: nu consumați așa ceva!
Produs retras de la raft! Clienții nu trebuie să îl consume

A fost descoperită o bacterie într-un produs de la rafturile unui supermarket iubit de români! Toți clienții sunt rugați să aducă alimentul înapoi pentru contravaloarea acestuia. Nu este nevoie prezentarea bonului.

Alertă alimentară: un nou produs a fost scos de la raft

Producătorul unei creme de păstrăv a notificat ANSVA că urmează să retragă de la comercializare produsul, după ce a fost găsită Listeria monocytogenes. Specialiștii au informat românii cu privire la produsul cu probleme care era pus la comercializare.

Acesta se regăsea pe rafturile supermarket-urile Penny. Clienții sunt rugați să îl aducă înapoi în magazine, iar contravaloarea sa va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Vă informăm că producătorul Doripesco SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes”, a transmis miercuri ANSVSA.

„Recomandă persoanelor care au achiziționat produsul din lotul menționat să nu îl consum”

„Pentru protejarea sănătății consumatorilor, Rewe România retrage de la comercializare, recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 și recomandă persoanelor care au achiziționat produsul din lotul menționat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin PENNY”, se mai arată în comunicat.

Bacteria menționată poate provoca listerioză, boală care poate avea consecințe asupra sănătății în special în cazul femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau a celor cu un sistem imunitar scăzut.

Persoanele care au consumat acest lot de produs și care prezintă simptome precum: febră, dureri musculare sau diaree sunt rugate să consulte medicul imediat și să raporteze acest consum.

Controale amănunțite

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va demara începând de săptămâna viitoare controale amănunțite specifice sărbătorilor de Crăciun în toate zonele din țară unde se comercializează carne de porc.

„De săptămâna viitoare vom demara controale şoc premergătoare sărbătorilor de Crăciun, peste tot unde se comercializează carne de porc. În această perioadă, unii români pot cădea în capcană cumpărând carne de porc care nu este controlată sanitar-veterinar, pe motiv că achiziţionează carne cu gust, carne românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella spiralis şi este o îngrijorare.

Vom face informări cu riscurile consumului de carne din zonele neautorizate, vom da instrucţiuni cu ceea ce înseamnă trichineloza şi unde se recoltează probe. O să facem afişe pentru informarea consumatorilor”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Autorităţii, Mihai Ponea, conform digi24.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI