Au apărut modele PDF de subiecte pentru bacalaureat 2020, proba de istorie. Zeci de mii de elevi trec pe data de 24 iunie prin alte emoții, odată cu susinerea probelor de matematică sau istorie, în funcție de profilul liceului pe care l-au absolvit.
Ca în fiecare an, aceștia vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Rezultatele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat 2020 vor fi afișate pe 30 iunie.
Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro o serie de modele de subiecte la istorie pentru BAC 2020, pe care le puteți vedea în Galeria Foto.
Anul acesta, examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară sub amenințarea noului virus, așa că autoritățile s-au pregătit temeinic să-i întâmpine în siguranță pe tinerii absolvenți. Elevii vor fi obligați să poarte mască și li se va lua temperatura înainte de intrarea în școală.
Pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli vor dispărea, pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta.
În plus, potrivit regulilor publicate în Monitorul Oficial, candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Toate aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în sala de examen.
Tinerii care susțin examenul de Bacalaureat 2020 nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Încălcarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen“, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. În plus, nu vor mai avea voie să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.