Bacalaureat 2020. Modele PDF de subiecte pentru examenul la matematică

Bacalaureat 2020. Modele PDF de subiecte pentru examenul la matematică
Bacalaureat 2020. Modele PDF de subiecte pentru examenul la matematică

Miercuri, pe data de 24 iunie, candidații la BAcalaureat 2020 vor susține examenul la Matematică, a doua proba scrisă, după ce luni, absolvenții de liceu au susținut examenul la Limba Română. Menționăm că în acest an, examenul se va susține în condiții speciale, ca urmare a măsurilor impuse anti-coronavirus.

Bacalauret 2020: Modele de subiecte la matematică

Pe site-ul subiecte.edu.ro, Ministerul Educației a oferit modele de subiecte pentru fiecare profil sau specializare. Astfel, elevii vor avea de rezolvat câte trei subiecte, în 3 ore. Toate subiectele sunt obligatorii și se acordă 10 puncte din oficiu.

Primele rezultate se vor afișa pe 30 iunie, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse pe data de 30 iunie, în intervalul 16:00-20:00, și pe 1 iulie, între 8:00-12:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe data de 5 iulie 2020.

Menționăm că de la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgență în România, elevi nu au mai intrat în sălile de clasă, iar cursurile s-au desfășurat, pentru prima dată online.

Pentru elevii din anii terminali au fost organizate zilnic cursuri televizate, printr-un parteneriat între Ministerul Educației și Televiziunea Națională. Le-au fost puse astfel la dispoziție materiale pentru pregătirea online și teste de examen.

Apoi, la începutul lunii iunie, pe timpul stării de alertă, în școli s-au putit organiza cursuri de pregătire pentru materiile de examen, cu respectarea unor măsuri de siguranță, și anume, măști, distanța între bănci, culoare unice de ieșire și intrare în unitățile de învățământ.

 

Calendarul sesiunii speciale la Bacalaureat 2020

  • 29 iunie – 3 iulie – înscrierea candidaţilor;
  • 6 iulie – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie – afişarea rezultatelor (ora 12,00)
  • 10 iulie – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)
  • 12 iulie – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

Rezultate Bacalaureat 2020. Când vor fi afișate

O premieră a examenelor din acest an este și anonimizarea rezultatelor. Astfel, numele elevilor vor fi codificate, iar la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele. Fiecare candidat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

De asemenea, rezultatele examenului de Bac 2020 vor fi afișate și la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de Internet a liceelor și prin postare pe pagina de Internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI