Avocatul lui Radu Mazăre face plângere la CEDO: ”Acolo putem arăta toate neajunsurile”

Avocatul lui Radu Mazăre face plângere la CEDO: ”Acolo putem arăta toate neajunsurile”
Avocatul lui Radu Mazăre face plângere la CEDO

Avocații lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare și încarcerat la penitenciarul Rahova, nu se dau bătuți. Ei susțin că se vor adresa CEDO – Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a încerca să demonstreze că fostul primar al Constanței ar fi fost condamnat pe nedrept.

Radu Mazăre merge cu procesul său la CEDO, a anunțat avocatul fostului primar al Constanței. El spune că se lucrează deja la o plângere în care se va cere contestarea deciziei definitive prin care Radu Mazăre a fost trimis în închisoare.

Fostul edil se află, în prezent, încarcerat la penitenciarul Rahova, acolo unde e ținut în perioada de carantină de 21 de zile, așa cum prevede legea. Radu Mazăre crede că a fost condamnat pe nedrept și vrea să-și caute dreptatea la CEDO.

De ce face avocatul lui Radu Mazărep plângere la CEDO

Avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, susține că nu s-a dat bătut și nu a abandonat planurile de a-l scăpa pe Radu Mazăre de pușcărie.

„Am fost în vizită la domnul Mazăre și datorită unor alte activități am anulat grefa, urmează să revenim să vedem care este strategia apărării în continuare. Sunt activități care sunt cuprinse în regulament. Activități poate să însemne orice și o activitate relaxantă e tot o activitate. Nu am putut să vorbesc cu dumnealui , deci ceea ce va spun sunt doar presupuneri. În primul rând, sper că starea lui de spirit dacă este nesatisfăcătoare să se îmbunătățească. Oricum eu aștept, cum îl cunosc, este un om puternic trebuie să-și asume sentința în această perspectiva a executării atâta vreme cât nu poate fi răsturnată în momentul următor. Noi apreciem că pe calea unei plângeri la CEDO putem să arătăm neajunsurile legale ale sentinței. Este o plângere la care lucrează o echipa de a mea”
Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Radu Mazăre

Radu Mazăre a fost adus în țară după o procedură de extrădare derulată în timp record de autoritățile de la București. A fost arestat pe 8 mai, în Madagascar, și apoi a fost adus în țară și încarcerat în doar câteva zile.  Imediat după confirmarea oficială potrivit căreia fostul edil a fost arestat, autoritățile de la București au început procedura de extrădare, una realizată în doar câteva zile.

Fostul primar al Constanței, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul plajelor retrocedate ilegal, a fost adus cu un avion de linie în țară, o aeronavă care a făcut escală și la Paris. Iar factura aducerii acestuia a fost suportată de statul român, din bugetul autorităților competente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI