Experiența îngrozitoare prin care a trecut Radu Mazăre în închisoarea din Madagascar: ”Rahova i se pare un vis”

Experiența îngrozitoare prin care a trecut Radu Mazăre în închisoarea din Madagascar: ”Rahova i se pare un vis”

Radu Mazăre a fost vizitat, vineri, la penitenciarul Rahova de fratele său, Mihai. La finalul vizitei, acesta a povestit că fostul edil este mulțumit de condițiile din închisoare și că plănuiește să scrie la revista penitenciarului după ce termină perioada de carantină.

„E foarte mulțumit, eu pot să zic chiar încântat de cum l-au primit oamenii, personalul din penitenciar îl tratează corect și foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea. Știți bancul acela cu rabinul când a venit un evreu la rabin nemulțumit că nu mai are loc în casă și i-a zis rabinul: Bagă și oaia, bagă și capra și vii peste o săptămână. Când s-a întors la rabin a zis: Vai de mine ce greu e, acum scoate animalele din casă și vino după aia peste o săptămână. Și când s-a întors la rabin a zis: Vai, ce bine e acum fără animale. Așa și el este cu pușcăria Rahova, față de Madagascar. Deci mi-a mai povestit niște lucruri de acolo și, într-adevăr, ce se întâmplă aici este un vis”, a spus fratele lui Radu Mazăre, Mihai, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, crie Libertatea.ro.

Mihai Mazăre a povestit ororile prin care a trecut fratele său în penitenciarul din Madagascar și de ce consideră Rahova ”un vis”.

Amnesty International a realizat in 2018 un documentar despre conditiile teribile din puscariile din Madagascar. Iata cateva imagini:

madagascar inchisoare detinuti

inchisoare madagascar detinuti pe jos conditii

Inchisoarea din Madagascar detinuti dormitor

„De exemplu, cum i-au scos să îi măsoare și să îi cântărească. Au făcut un șir lung de 40 de persoane, i-a dus pe un hol, i-a aliniat și stăteau pe un hol îngust care, pe margine, avea două rigole. De fapt, stăteau pe rigole, iar prin rigolele respective curgea apa menajeră de la toaletă, din toată pușcăria. Au stat așa 3 ore și jumătate, i-au așezat pe vine și îi ridicau pe rând: îl ducea, îl măsura, îl trecea la loc pe vine, în mediul de acolo. Sunt multe lucruri de care mi-a povestit și care sunt groaznice”, a mai spus Mihai Mazăre.

„I-au schimbat un pic sistemul de referință. Acum nu se mai raportează la nivelul Beciului domnesc, ci se raportează la nivelul pușcăriei de acolo (din Madagascar, nr.). Când a ajuns aici (la Rahova, n.r.) i s-a părut că sunt condiții foarte bune: aici are duș, lucruri pe care nici nu le visa acolo. (…) Intenționează, când termină carantina și o să îi permită regulamentul, să scrie la revista penitenciarului și o să facă cerere să iasă la muncă”, a mai spus fratele fostului edil din Constanța potrivit Hotnews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI