08 apr. 2022 | 17:12

Avocatul Elenei Udrea, declarații despre cum a reacționat după aflarea verdictului: „Nedreptate”

News
Avocatul Elenei Udrea, declarații despre cum a reacționat după aflarea verdictului: „Nedreptate”
Veronel Rădulescu: „A simțit că lucrurile sunt în neregulă şi se încalcă inclusiv Constituția.”

Astăzi, începând cu ora 16:00, Elena Udrea a ajuns la Tribunalul din Blagoevgrad. însoțită de cinci polițiști bulgari, cu un mandat de 24 de ore de reținere. A fost arestată aseară la punctul de control de la granița Kulata, în încercarea de a scăpa de o condamnare de șase ani de închisoare pentru corupție în dosarul „Gala Bute”. Într-o intervenție de astăzi, avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, a explicat care va fi procedura, indiferent de decizia magistraților. În același timp, avocatul a mai explicat și care ar fi motivul plecării, spunând că „a simțit că lucrurile sunt în neregulă şi se încalcă inclusiv Constituția.”

Avocatul Veronel Rădulescu spune că mai este o șansă de scăpare

În urmă cu patru ani Elena Udrea primea o sentință, atacabilă în justiție, de 6 ani de închisoare. După acel moment, fostul ministru ia decizia de a pleca din țară, lăsând pe seama avocaților depunerea contestațiilor. Atunci, Elena Udrea avea interdicția de a părăsi țara, ca urmare au fost demarate procedurile legale, dar aceasta revenea după un an și jumătate de stat în Costa Rica.

După depunerea contestațiilor, ieri ÎCCJ avea să dea în cursul după-amiezii decizia sa cu privire la speța dosarului „Gala Bute”, aceasta fiind în favoarea primei decizii a instanței, și anume încarcerarea Elenei Udrea. Numai că, la momentul deciziei, fostul ministru era deja în drum spre Grecia, ieșind din țară pe la Vama Giurgiu, cu intenția de a traversa Bulgaria.

„Am vorbit foarte puţin la telefon ieri”

La Vama Kulata autoritățile bulgare, ca urmare a trimiterii cererii din partea statului român, aveau să o aresteze pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să ajungă în fața unui judecător bulgar, lucru care de altfel se întâmplă la ora la care scriem și acest material.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a explicat astîzi la Antena 3, care au fost motivele din spatele deciziei de a fugi din țară, motive inexplicabile, a mai adăugat același Veronel Rădulescu:

„Ieri s-a pronunțat respingerea contestației în anulare. Decizia de condamnare a fost pronunțată în urmă cu trei ani în dosarul Gala Bute. Am vorbit foarte puţin la telefon ieri şi am discutat de o altă cale de atac extraordinară pe care o avem pe rolul Înaltei Curți de Casație şi Justiţie, unde eu sunt avocat în cauză, respectiv despre recursul în casație care are termen în mai.

Nu, nici vorbă de aşa ceva. Nici nu cred că a avut o asemenea intenție. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Oricum nu cred că se aștepta nimeni la o asemenea decizie. Nici eu nu mă așteptam, pentru că din punctul meu de vedere este din sfera Constituției României, din sfera Statului de Drept consimțit prin Constituția ţării noastre.”, a declarat Veronel Rădulescu.

Veronel Rădulescu: „A simțit că lucrurile sunt în neregulă şi se încalcă inclusiv Constituția.”

Același avocat a încercat să-și explice și să explice jurnaliștilor Antena 3, care a fost defapt, motivul din spatele acestei fugi din România, fără a aștepta decizia ÎCCJ. Reamintim că la ora plecării, pe numele Elenei Udrea nu exista niciun mandat de arestare, și nici o decizie de restricție în această cauză:

„Şi, probabil, când a simțit că lucrurile sunt în neregulă şi se încalcă inclusiv Constituția, numai pentru a o aduce pe doamna Udrea într-un penitenciar, atunci poate şi-a dat seama că este o situaţie atipică ce poate îngrozi pe oricine.

Nici măcar nu am luat în calcul că Înalta Curte o să dea o asemenea decizie nedreaptă, în condițiile în care în toate celelelate dosare se pronunțase pe admiterea contestației şi rejudecarea cazurilor. Doar la dumneaei s-a întâmplat aşa ceva. A fost îngrozită de această nedreptate.

Aş reaminti faptul că dumneaei când a părăsit ţara era un cetăţean liber fără niciun soi de restricție din partea vreunei autorități. Putea să plece când dorea unde dorea. De ce a făcut-o? Poate de teama acestei decizii, poate dintr-un alt motiv personal.”, a mai declarat la Antena 3, Veronel Rădulescu.

Astăzi, în jurul orei 16:00, ora locală, Elena Udrea a ajuns la Tribunalul din Blagoevgrad, condusă de polițiștii bulgari, unde va afla care este sentința magistraților bulgari în baza mandatului de arestare prevenitvă de 24 de ore și în baza cererii României de extrădare a acesteia.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro