Primele imagini cu Elena Udrea din tribunalul bulgarilor. Cum arată după ce a fost reținută ieri

Primele imagini cu Elena Udrea din tribunalul bulgarilor. Cum arată după ce a fost reținută ieri
Elena Udrea fuge din țară, și este dată în urmărire internațională

Anunț de ultimă oră. Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost dusă în fața judecătorilor de la tribunalul Blagoevgrad din Bulgaria, după ce a fugit din România în ziua de joi, 7 aprilie. Fosta deputată a fost prinsă la punctul de frontieră Kulata, în încercarea de a scăpa de o sentință de șase ani în spatele gratiilor, după ce a fost condamnată în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a ajuns la tribunalul din Bulgaria

Mulţi jurnalişti români au sosit la Judecătoria Blagoevgrad, pentru a participa la proces şi să urmărească ordinul de „reţinere în custodie” al Elenei Udrea.

Procesul a început la ora 16.00. Fostul ministru al Turismului a intrat în sală, îmbrăcată simplu, condusă de un convoi de poliție, după cum arată imaginile publicației Struma.com.

Potrivit spuselor avocatei sale bulgare, audierea Elenei Udrea a fost amânată pentru data de sâmbătă, 9 aprilie.

„Elena Udrea nu a spus nimic. Documentele nu sunt traduse, nu este translator. Cazul a fost amânat pentru sâmbătă, nu este nimeni care să vorbească limba română. Instanța nu a decis nimic”, a declarat avocata bulgară a Elenei Udrea, în direct la Antena 3, după scurta ședința din instanță.

Fostul ministru al Turismului, prinsă la granița Bulgariei cu Grecia

În seara zilei de joi, 7 aprilie, Elena Udrea a fost capturată în Bulgaria, în Vama Kulata, la granița cu Grecia, după ce a fugit din țară, cu puțin timp înainte ca judecătorii să o condamne definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Fosta blondă de la Cotroceni se află, în prezent, în custodia poliției bulgare, care urmează să o predea autorităților române, anunță Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Când va ajunge Elena Udrea în România

După finalizarea procedurilor, dacă instanța bulgară va aproba cererea, Elena Udrea va fi transportată la Penitenciarul Rahova, unde va executa pedeapsa de 6 ani de închisoare.

Fostului ministru i se vor scădea cele două luni petrecute în spatele gratiilor în Costa Rica și perioada arestului preventiv, înainte să înceapă judecarea ei.

Conform polițiștilor de frontieră din România, Elena Udrea părăsise România încă din dimineața zilei de joi, profitând de faptul că nu avea nicio interdicție să călătorească.

Urmăriți Playtech.ro și pe