Avertismentul crunt al unui medic din România: „Valul 4 nu mai poate fi oprit”

Avertismentul crunt al unui medic din România: „Valul 4 nu mai poate fi oprit”
Ce spune despre a treia doza de vaccin

Un medic din România trage un semnal de alarmă cu privire la valul patru din pandemia de covid-19.

Cum putea fi evitat al patrulea val de pandemie

Medicul Radu Crișan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, spune că valul patru al pandemiei de covid ar putea fi prevenit, cu unele condiții.

Specialistul spune că valul patru ar fi putut fi prevenit dacă se respectau măsurile de protecția și dacă populația se vaccina în număr mare.

El mai spune că doza a treia de vaccin nu va stopa acest val, ci doar va proteja și scăde șansele în fața unei noi infectări.

„Nu doza trei va stopa acest val. Doza trei va proteja şi va creşte şansele de a duce o viaţă sănătoasă şi va scădea şansele de infectare a celor care deja s-au vaccinat sau a bolnavilor care au deja patologie gravă. Doza trei nu poate stopa acest val.

Acest val nu mai poate fi stopat în momentul de faţă prin vaccinare, pentru că vaccinarea presupune 28 de zile pentru atingerea unui titlu suficient. Valul patru putea fi prevenit, adică să nu mai fie formele acestea grave care ajung la ATI sau în spitalele care au potenţial de administrare de oxigen. Valul patru putea fi prevenit dacă se puteau respecta măsurile de protecţie, dacă se vaccina populaţia.

Cu un procent de 27% de populaţie vaccinată nu mai avem pretenţii. Acest val ne va lovi şi, din nefericire, presupunerile mele sumbre, pe care le făceam în urmă cu o lună de zile, o parte dintre ele se vor adeveri”, a declarat, pentru Agerpres, medicul.

Valul 4 nu mai poate fi stopat nici cu vaccin

El crede că oricât de mult s-ar vaccina de acum încolo oamenii, valul patru nu mai poate fi oprit și este iminent. Asta mai ales că transmisia este deja foarte mare și săptămâna aceasta, cel mai probabil, va sări de 10.000 de cazuri, spune medicul.

Nu cred că se mai poate opri. Transmisia este deja foarte mare. Săptămâna aceasta probabil sare de 10.000 de cazuri, ceea ce va depăşi cu foarte, foarte mult capacitatea de preluare a secţiilor de terapie intensivă.

Cel puţin o parte, dacă nu marea lor majoritate a acestor forme grave, puteau fi prevenite prin vaccinare. Nu am făcut asta. Dimpotrivă, avem demnitari ai României, avem nişte figuri care sunt medici, profesori care spun: „Nu vă vaccinaţi! Ce e asta? E o prostie, un experiment”. Eu m-am vaccinat printre primii, familia, la fel, colegii, la fel. Nu m-am îmbolnăvit de COVID, deşi am avut multiple contacte. Ei bine, lucrurile acestea nu le vedem. (…)

Unii preferă mai degrabă să creadă ceea ce le convine, adică e o păcăleală. E mai uşor să crezi că e o păcăleală sau o conspiraţie decât să crezi că e o nenorocire care te poate afecta. Cam asta este. Dezamăgire. Asta simt, frustrare şi dezamăgire”, mărturiseşte medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI