Sezonul estival este în plină desfășurare, dar, din păcate, se pare că nici sezonul coronavirusului nu se lasă dus, așa că trebuie să avem grijă, mai ales atunci când mergem la restaurant. Acolo găsim un obiect pe care nu ar trebui să-l atingem niciodată, deoarece riscul infecției crește considerabil.
Vorbim despre meniul restaurantului, care cu siguranță nu este unul dintre obiectele des dezinfectate de personalul restaurantului, deși acesta trece prin mâinile a zeci și zeci de oameni, în fiecare zi. De multe ori, calitatea meniului nici nu permite dezinfectarea lui, fiind făcut din hârtie, pe la mai toate terasele de pe litoral.
Dacă trebuie, totuși, să-l folosești, trebuie ca după aceea să mergi de urgență la toaletă pentru a te spăla pe mâini, fără să-și atingi fața deloc, deoarece meniul poate conține pe lângă mâncărurile delicioase și bacterii și chiar coronavirus. Așadar, igienizare este obligatorie, după atingerea lui.
O altă metodă de a te ține departe de meniul din restaurant este să-l întrebi pe ospătar dacă are felul dumneavostră preferat de mâncare sau puteți să-l rugați să vă spună ce mâncăruri pot fi comandate în restaurantul respectiv.
Este cunoscută deja transmiterea SARS-CoV-2 prin intermediul secrețiilor respiratorii sub formă de picături (> 5 microni) sau aerosoli (< 5 microni) și a contactului direct între oameni.
Astfel strategia principală de prevenție constă în menținerea regulilor de distanțare socială. Distanțarea fizică rămâne cea mai eficientă măsură pentru a încetini evoluția pandemiei de coronavirus.
Conform ultimelor cercetări se pare că virusul ar putea supraviețui: