Un nume greu din sănătate anunță dezastrul în România! Valul patru al pandemiei de coronavirus lovește dur țara noastră. Câte cazuri de Covid-19 vom avea în luna octombrie, e fără precedent.
Iată că cele mai negre scenarii anunțate de epidemiologi în vară se adeveresc. Valul patru al pandemiei de coronavirus ar putea fi chiar mai grav decât valul trei, anunță specialiștii. În următoarea perioadă, cazurile de infectări cu Sars-Cov-2 ar putea exploda, este avertismentul crunt pentru România.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, face previziuni tulburătoare despre situația sanitară din țara noastră. Potrivit specialistului, valul patru al pandemiei de coronavirus ar putea fi chiar mai grav decât valul trei!. Numărul de infectări cu Covid a crescut simțitor în ultima perioadă, așa că medicii se așteaptă la ce e mai rău. În luna octombrie, medicul Gheorghiță dezvăluie că vor fi 20.000 de cazuri pe zi.
„Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă.
Ne aşteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”, a precizat Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare în România.
Deoarece situația la ATI devine alarmantă, Valeriu Gheorghiță spune că unele măsuri, cum ar fi implementarea certificatului verde, trebuie să rămână în vigoare. Medicul dă asigurări că nu sunt măsuri discriminatorii, ci unele care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială.
„Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la ATI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a mai declarat președintele campaniei de vaccinare în România, vineri seară, 17 septembrie, la TV.