07 nov. 2023 | 13:59

Au mers la pescuit, însă ce a ieşit din apă i-a făcut să îngheţe de spaimă. Au uitat de ce aveau în undiţă. Video

Diverse
Au mers la pescuit, însă ce a ieşit din apă i-a făcut să îngheţe de spaimă. Au uitat de ce aveau în undiţă. Video
Pescarii aveau să aibă surpriza vieții lor!

Toată lumea știe că pescarii sunt și mari mincinoși, când vine vorba de capturile din undițele lor. Dar, deși ai putea crede că este o minciună, câțiva pescari au și dovada că nu au mințit atunci când au spus că au dat nas în nas cu mai multe orci. Cu alte cuvinte, au mers la pescuit, însă ce a ieşit din apă i-a făcut să îngheţe de spaimă.

De ce pescarii sunt considerați mari mincinoși?

Cel care a scăpat…”,  auzim de la pescarii amatori sau profesioniști tot timpul astfel de povești. Cât de incredibil de mare era peștele. Dar, până la urmă, mint pescarii? Cei mai mulți oameni par să creadă că da.

Vezi și: Trucul pe care trebuie să îl știe toți pescarii. Ce tip de momeală trebuie să folosești ca să prinzi pești mari

Există unii pescari care mint cu privire la mărimea peștelui care a scăpat, dar în cea mai mare parte, pescarii exagerează puțin, sau mul, în emoția momentului.

Au mers la pescuit, însă ce a ieşit din apă i-a făcut să îngheţe de spaimă. Au uitat de ce aveau în undiţă. Video

Pescarii sunt considerați mari mincinoși

Uneori, când un pește pe care l-au prins pescarii în cârlig sparge ușor suprafața apei, pot să jure că este cel mai mare pește pe care l-au văzut vreodată. Apoi, mai târziu, când duc peștele la barcă, își dau seama că nu era decât un micuț degetar care se lupta nebunește.

Mai este și un alt exemplu, iar acest lucru se întâmplă atunci când pescarii prind și eliberează un pește care este puțin mai mare decât în mod normal. În entuziasmul momentului, pescarii măresc peștele de la 100% la 200%. Nu puteți spune că mint, pentru că asta au văzut. Și, din moment ce au eliberat peștele, nu există nicio dovadă.

Află și: Ce se găsește în iazurile și râurile din nordul Moldovei: ”Numai balenă şi rechin nu avem aici”

Acesta este motivul pentru care pescarii ar trebui să aibă întotdeauna la ei o cameră foto. Fotografiile le pot dovedi fie că au dreptate, fie că se înșeală, iar atunci când ne uităm la unele fotografii pe care le-au făcut, am putea spune ”Uau, credeam că peștele acela era mult mai mare”.

Pescuitul este un sport captivant, iar oamenii știu să exagereze atunci când sunt entuziasmați. Așa că nu dați vina pe pescar, pentru că pur și simplu nu se poate abține.

Este și cazul despre care vorbim astăzi, dar de data asta există și dovada faptului că pescarii de față nu au mințit.

Ce a ieşit din apă i-a făcut să îngheţe de spaimă pe pescarii amatori

Pescarii din povestea noastră, pasionați de acest sport, și-au dorit să aibă captura vieții lor și, mai important, să aibă și dovada acesteia, pentru a le arăta prietenilor cât de tari sunt ca pescari.

Vezi și: Doi pescari din Arad au crezut că au prins captura vieții lor și au tras să o aducă la mal. Ce aveau în cârlig, de fapt

Așa se face că un grup de pescari, mai mult decât amatori, aveau să fie norocoșii zilei când au decis să meargă la pescuit. Aflați pe o barcă cu motor într-o zonă unde se poate pescui în liniște, au avut o experiență unică în viață. De altfel comentariile internauților la clipul cu pricina, în majoritatea cazurilor, spuneau exact același lucru.

În timp ce se aflau cu undițele în apă, așa cum se poate vedea și în clip, au apărut pe luciul apei mai multe viețuitoare, dar nu și-au dat seamaa despre ce este vorba, decât atunci când s-au apropiat de barca lor.

În imagini se pot vedea un grup de de mamifere din categoria balenelor ucigașe, sau orca, care aveau să treacă mai departe în drumul lor, fără să fie un pericol pentru cei aflați la bodul bărcii pline de pecari.

Balenele Orca, sau ”balene ucigașe”, cele mai inteligente mamifere acvatice

Pentru cei care știu regnul acvatic, știu la fel de bine că orcile, sau balenele ucigașe, sunt cele mai mari dintre delfini și unul dintre cei mai puternici prădători din lume. Sunt imediat recunoscute după coloritul lor distinctiv alb-negru.

Află despre: Balenă ucigașă, naufragiată pe mal: nu o să-ți vină să crezi de ce a murit. Descoperirea fără precedent

Sunt unele dintre cele mai inteligente și sociabile mamifere acvatice, și emit o mare varietate de sunete de comunicare, iar fiecare grup are zgomote distinctive pe care membrii săi le vor recunoaște chiar și de la distanță.

pescarii Au mers la pescuit, însă ce a ieşit din apă i-a făcut să îngheţe de spaimă. Au uitat de ce aveau în undiţă. Video

În 2021 au existat câteva cazuri de atacuri asupra oamenilor

Ele folosesc ecolocația pentru a comunica și pentru a vâna, emițând sunete care se deplasează sub apă până când întâlnesc obiecte, apoi ricoșează înapoi, dezvăluind locația, mărimea și forma acestora.

Citește și: Au salvat o balenă ucigașă de la moarte: ce a pățit o orca când ”a strigat” după ajutor

Chiar dacă par a fi blânde și sociabile, de-a lungul timpului au existat câteva cazuri de atacuri ale acestor mamifere împotriva oamenilor. Așa că, dacă ajngeți cumva față-în-față cu o astfel de balenă, ar fi cazul să nu vă agitați prea mult, ci doar să stați calmi și să le admirați. În ceea ce-i privește pe pescarii noștri, aceștia au admirat mamiferele, ulterior văzându-și de treabă, mai departe.