Au salvat o balenă ucigașă de la moarte: ce a pățit o orca când ”a strigat” după ajutor

Au salvat o balenă ucigașă de la moarte: ce a pățit o orca când ”a strigat” după ajutor

În urmă cu ceva timp, o balenă a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, după ce a naufragiat printre stânci și risca să moară. Din fericire, strigătele de ajutor i-au fost auzite.

Există foarte multe vietăți periculoase în oceanele planetei, dar puține dintre ele au făcut valuri la nivel global în aceeași manieră precum balenele din specia Orca. Acestea au fost supranumite balene ucigașe, chiar dacă, în realitate, reprezintă cel mai mare membru al familiei delfinilor. Pe lângă un grad ridiciat de agresivitate, ele sunt recunoscute datorită nivelului ridicat de inteligență și a faptului că pot analiza foarte bine mediul înconjurător. În plus, au un sistem de comunicații foarte elaborat cu alte balene, dacă este nevoie să ceară ajutorul.

Chiar dacă sunt renumite din cauza relației dificile pe care o au cu oamenii, o balenă Orca a fost nevoită să accepte ajutorul câtorva persoane, când a rămas naufragiată printre stânci, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Evenimentul dramatic s-a petrecut în Statele Unite, pe coasta din apropierea regiunii British Columbia.

Când s-au auzit strigăte disperate de ajutor dintre stânci, un bărbat să dus repede să vadă situația și a cerut ajutorul pe Facebook pentru a o ajuta să nu moară. Ca referință, mamiferul nu poate petrece o perioadă foarte mare de timp în afara apei, iar căldura îi scurta semnificativ durata de viață.

Întregul eveniment a fost imortalizat într-un scurt documentar ce poate fi vizionat mai jos. După ce au văzut postarea de pe Facebook, membrii grupului de salvare a animalelor Guardians from Hartley Bay și-au unit forțele pentru cauza nobilă. Opearațiunea de salvare a durat aproximativ opt ore, după care a venit refluxul și o cantitate semnificativă de apă a redat libertatea balenei. Între timp, a fost udată  constant și acoperită cu veșminte ude, ca să nu moară de la căldură.