Au început evacuările de la metrou. Primele imagini, nu mai este cale de întoarcere

Au început evacuările de la metrou. Primele imagini, nu mai este cale de întoarcere
Au început evacuările de la metrou. Primele imagini de la fața locului

Ultimatumul dat de Metrorex pentru evacuarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat încă de vineri. Compania a anunțat că săptămâna aceasta începe eliberarea magazinelor din stații. Decizia a fost luată cu o zi înaintea protestului care a blocat circulația în subteran pentru o zi. Reprezentanții companiei susțin că toate gheretele și dughenele pun în pericol siguranța călătorilor, în caz de urgență.

A început oficial evacuarea magazinelor de la metrou. Chiriașii vor fi dați afară cu Poliția și Jandarmeria

În aceste momente a început marea operațiune de evacuare a magazinelor de la metrou, în special la stația Ștefan cel Mare, unde 6 spații comerciale vor fi demolate astăzi. Urmează alte două dughene din stația de metrou Pipera. Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri că a început eliberarea prăvăliilor de la metrou, acțiune demarată în urma somației făcute săptămâna trecută.

„Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început la staţia de metrou Ştefan cel Mare”, a informat miercuri dimineaţă Ministerul Transporturilor.

La scurt timp de la începerea operațiunii, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a publicat pe contul de Facebook imagini de la fața locului, anunțând: „Primul chioşc ilegal de la metrou a fost dat jos la staţia Ştefan cel Mare. Am vorbit cu proprietarii şi vom vedea cum îi ajutăm să transporte marfa.

O vom depozita în siguranţă undeva. Unii proprietari sunt supăraţi. Dar sunt construcţii ridicate illegal. Am toată înţelegerea şi empatia pentru aceşti oameni, dar trebuie să facem ce trebuie. Cred că astăzi finalizăm (demolarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou – n. red.) Ştefan cel are şi Pipera şi până la sfîârşitul săptămânii şi Iancului”.

Sindicatul USLM deține firma care gestionează spațiile

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a prezentat un profit uriaș, raportat la cifra de afaceri, obținut de Sindomet Servcom, firmă pe care o deține Unitatea Sindicatului Liber Metrou (USLM), instituție condusă de fostul senator PSD Ion Rădoi. Sindomet a câștigat sume fabuloase din închirierea spațiilor comerciale de la metrou, aproape 5.000 de metri.

În contract, care a expirat în anul 2018, Sindomet lua 75%, iar Metrorex 25% din chirii. Tot acesta a controlat și spațiile de publicitate de la metrou, unde Sindomet a încasat 53%, iar Metrorex doar 47%. Înțelegerea a ajuns la final în 2019. Sindicatul lui Rădoi a vrut să prelungească contractele, dar Metrorex a refuzat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI