Atenție, șoferi. Legea care vizează aceste autoturisme a fost adoptată

Atenție, șoferi. Legea care vizează aceste autoturisme a fost adoptată

Autoturismele cu până la 9 locuri, inclusiv cel al șoferului, vor putea fi utilizate în activitatea de transport alternativ, ride-sharing, potrivit unei modificări la OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, adoptate, astăzi, de Camera Deputaților, în calitatea sa de for decizional.

Atenție, șoferi! Legea ce vizează acest tip de autoturism a fost adoptată

Șoferi care fac Uber în România, cea mai cunoscută companie de ride-sharing din țara noastră, vor putea să o facă și cu mașini cu mai multe locuri. Astfel, mașinile cu până la 9 locuri, inclusiv cel al șoferului, vor putea fi folosite pentru a se face transport alternativ, ride-sharing. Pentru ca acest lucru să fie posibil s-a făcut o modificare la OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto. Astfel, modificarea a fost adoptată, marți, de Camera Deputaților, for decizional.

Proiectul modifică art.19 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019.

Atenție, șoferi. Legea care vizează aceste autoturisme a fost adoptată
Atenție, șoferi. Legea care vizează aceste autoturisme a fost adoptată. Sursa foto: autosoft.ro

Cum a fost modificată legea

Intervenţia legislativă este argumentată prin necesitatea corelării cu definiţia autoturismului de la art.3 pct.2 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2011, conform căruia acesta are un număr de cel mult 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, iar nu un număr de maximum 5 locuri, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2019.

Astfel, s-ar asigura eliminarea discriminării posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiţia sus-menţionată, posesori cărora actualmente le este îngrădit accesul la piaţa transportului alternativ”, arată raportul propunerii legislative.

În ce orașe din România activează UBER

Actul normativ va merge la președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Mai multe companii practică activitatea de transport alternativ, respectiv ride-sharing. Dintre acestea, cea mai cunoscută este Uber. Aceasta este aplicația cu cel mai mare business în țara noastră. Uber activează în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Renumita companie are servicii de ridesharing de tip UberX, Uber Black, Uber Premium, iar în unele țări livrează mâncare și oferă și închiriere de biciclete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI