Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți dintre noi lucrăm de acasă sau studiem online, iar asta înseamnă mai mult timp petrecut în fața ecranelor digitale. De asemenea, statul pe telefon afectează memoria, concentrația, văzul și dă dureri de spate și de gât. Iar mai nou, cercetătorii au observat că afectează, în plus, și pielea.
Potrivit unor experți în dermatologie, lumina albastră care este emisă de ecranele digitale poate contribui, în timp, la hiperpigmentare și fotoîmbătrânire, arătându-se în piele sub forma unor pete maronii, linii și riduri.
După câteva ore de concentrare în fața ecranelor digitale, ochii încep să obosească, iar vederea devine încețoșată. Multe persoane continuă însă să lucreze, iar atunci când ochii sunt obosiți, tindem să-i apropiem și mai mult de ecran, creându-ne linii fine și riduri în zona ochilor și a frunții.
În plus, ochii se umflă, iar odihna sau un masaj blând te poate scăpa de ochii umflați, de aceea sunt indicate cât mai multe pauze din fața calculatorului.
La fel se întâmplă și când ai privirea în jos, la ecranul telefonului mobil. Astfel, nu doar ochii, ci întreaga față se umflă, și trebuie să știi toxinele rămase în piele duc la apariția acneei și a altor impurități.
De altfel, lumina albastră întrerupe ritmul natural cicardian al organismului, în special atunci când petreci mult timp în fața unui laptop, a unui ecran de telefon sau a tabletei și televizorului, noaptea târziu. Iar asta reduce cantitatea de melatonină (hormonul somnului), pe care o producem și care este un puternic antiinflamator și ajută la creșterea sistemului imunitar și a capacității corpului de detoxifiere. Astfel, un somn slab poate duce la o piele inflamată, obosită și congestionată, fapt pe care nu ni-l dorim.