Bărbații nu trebuie să își verifice telefonul noaptea! Descoperirea alarmantă a cercetătorilor e îngrijorătoare

Bărbații nu trebuie să își verifice telefonul noaptea! Descoperirea alarmantă a cercetătorilor e îngrijorătoare
Bărbații nu trebuie să își verifice telefonul noaptea! Descoperirea alarmantă a cercetătorilor e îngrijorătoare

Cercetătorii din Austria și Egipt au observat o posibilă legătură între disfuncția erectilă și purtarea unui telefon mobil.

Bărbații NU trebuie să își verifice telefonul noaptea

Potrivit studiului publicat în Central European Journal of Urology, bărbații care poartă la ei mult timp un telefon mobil pornit riscă să aibă probleme de potență.

La acest studiu au participat 20 de bărbați cu disfuncții erectile și 10 bărbați sănătoși. Cei care purtau la ei un telefon mobil peste 4 ore zilnic, în medie, aveau probleme de erecție, în timp ce bărbații care nu aveau acest necaz purtau telefonul aproximativ 1,8 ore zilnic.

Conform The Independent, disfuncția erectilă, care înseamnă imposibilitatea obținerii sau menținerii unei erecții în timpul unui act sexual, afectează aproximativ 50% dintre bărbații de peste 40 de ani.

Oamenii de știință au descoperit ca o expunere îndelungata la dispozitive care emit lumina noaptea duce la scăderea calității spermei.

Oboseala și somnul au efecte negative

Doctorii de la Institutul pentru Somn și Oboseala din cadrul Centrului Medical Assuta din Tel Aviv au făcut un studiu asupra a circa 120 de bărbați cu vârste cuprinse intre 21 și 59 de ani.

Ei au observat corelații intre calitatea spermatozoizilor și timpul de expunere la lumina emisa de pe suporturile digitale, cum ar fi telefoanele sau tabletele, utilizate seara și în timpul nopții, după culcare.

De asemenea, studiul acestor cercetători a găsit o legătură între durata mai lunga de somn și creșterea mobilității spermatozoizilor.

Telefoanele mobile cresc riscul

Telefoanele mobile au fost asociate cu riscul crescut de cancer, în special cerebral. În anul 2011, Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului a clasificat aceste aparate în grupul 2B de risc, adică dispozitive care pot provoca boala.

Ele emit unde electromagnetice de radiofrecvență și studiile anterioare au sugerat un posibil efect negativ al telefoanelor mobile asupra calității spermei și implicit asupra fertilității masculine.

Telefon mobil
Bărbații NU trebuie să își verifice telefonul noaptea! Descoperirea alarmantă a cercetătorilor e îngrijorătoare

Disfuncția erectilă, care înseamnă imposibilitatea obținerii sau menținerii unei erecții în timpul unui act sexual, afectează aproximativ 50% dintre bărbații de peste 40 de ani.