04 nov. 2019 | 15:26

Atenție la centralele termice de apartamente! Detaliul important care nu trebuie trecut cu vederea de proprietari

Știri generale
Atenție la centralele termice de apartamente! Detaliul important care nu trebuie trecut cu vederea de proprietari

Românii care au centrale termice de apartament și deja le-au pus în funcțiune, odată cu temperaturile mult mai scăzute din ultima perioadă, trebuie să știe câteva detalii esențiale despre aceste sistemele de încălzire pe care le dețin.

Atenție la centralele termice de apartamente!

Atenție la centralele termice de apartamente! Detaliul important care nu trebuie trecut cu vederea de proprietari

În numeroase județe ale țării noastre, locuitorii preferă centralele termice pentru locuințele lor, în favoarea încălzirii centralizate prin CET-uri. De asemenea, deși în teorie cea de-a doua variantă reprezintă și una mai eficientă sau economică, mulți preferă să o pună în practică pe prima, mai ales în zonele cu o climă ceva mai rece.

Pentru a se asigura că frigul nu le va pătrunde în locuințe, românii preferă centralele termice, însă trebuie să cunoască și un detaliu foarte important. Mai exact, pierderile din rețeaua de distribuție, dar și o calitate tot mai slabă, i-au făcut pe mulți proprietari de apartamente să aleagă o centrală termică proprie. Instalarea unui asemenea sistem presupune și debranșarea de la cel centralizat. În multe județe din țara noastră, precum Caraș Severin, Alba, Brăila, Dâmbovița, Satu Mare, Sălaj, CET-urile au fost desființate cu totul, notează Libertatea.

Ce detaliu trebuie să cunoască românii despre centralele termice

De asemenea, o statistică din partea Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice arată și faptul că, în perioada 2010-2015, peste 260.000 de familii au ales să se deconecteze de la sistemul centralizat de termoficare. Mulți au preferat să facă acest pas, în favoarea unei centrale termice de apartament, care să funcționeze pe gaz.

Totuși, nu trebuie neglijat nici faptul că abonarea la sistemul de termoficare central poate veni la pachet cu facturi mai mici, pe perioada iernii. Specialiștii mai sunt de părere că printre cele mai eficiente sunt centralele pe gaz în condensare, pentru că au un randament mai ridicat, de aproximativ 108%, față de centralele convenționale. Mulți proprietari mai optează și pentru cele murale electrice, fie pentru cele pe bază de gaz petrolier lichefiat (GPL).

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Și cei mai buni șoferi dau un răspuns greșit la acest test auto. Tu știi care este ordinea mașinilor în intersecție?
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Vești proaste despre cea mai așteptată autostradă din România. „Moldova bate toba” pentru A8
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
Avertisment pentru șoferii care au băut cu o zi înainte. Se confiscă permisul
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
RĂSTURNARE TOTALĂ în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! Cine va fi PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro