Adio, centrale pe gaz! Cu ce ar putea fi înlocuite acestea. Sunt mai ușor de folosit și mai economice

Autor: Juncu Raluca - 14:05, 01 nov. 2019
Cu ce pot fi înlocuite centralele pe gaz?

Alegerea unei centrale termice se poate dovedi a fi o adevărată povară pentru cei care nu au cunoștințe minime cu privire la alegerea celei mai potrivite centrale pentru locuința lor. Există pe piață o diversitate de centrale termice, fiecare cu puterea sa termică specifică.

 

Cu ce pot fi înlocuite centralele pe gaz?

Dacă românii își făceau însă griji cu privire la riscurile utilizării centralelor termice pe gaz, e bine de știut că acestea pot fi înlocuite cu ușurință cu centralele electrice. Deși centralele termice pe gaz oferă confort și siguranță sporită în exploatare, centralele electrice dispun de o mai mare fiabilitate, de costuri mai mici de întreținere.

Prețurile celor două tipuri de instalații de producere a căldurii nu reprezintă neapărat un instrument de comparație, întrucât cele sunt aproximativ similare. Avantajul utilizării unei centrale electrice este redat însă de faptul că dispun de o sursă inepuizabilăde căldură, față de cele pe gaz. Nu degeaba Budapesta, spre exemplu este unul din orașele care sunt încălzite în mare parte prin intermediul energiei electrice. centrală electrică nu scoate fum sau abur și nici nu are nevoie de coș. În plus, o centrală electrică este mai sigură în exploatare și mai ușor de controlat. Pentru inițiați, este necesar să știe și că, până la puteri de 10 kw se asigura racordul și branșarea monofazic casnic. Peste 10 kw este obligatoriu racord trifazic, mai scump, dar mai energetic, transmit specialiștii.

Centralele termice electrice pot fi mai avantajoase pentru încălzirea locuințelor.

Ca și în cazul centralelor pe gaz, soluțiile de izolare termică, internă – externă pentru eficientizare trebuie gândite bine de dinainte. De asemenea, înainte de a opta pentru centrală potrivită este bine să faceți câteva simulări legate de calculul abonamentului diferențiat, cu tarif de noapte/zi diferențiate în funcție de necesități. Aceste calcule enunțate mai sus sunt obligatorii pentru a eficentiza cât mai bine cheltuielile legate de încălzire.

„Odată făcut și verificat calculul pentru puterea necesară, va trebui să studiați cu atenție puterea calorică oferită de centrală pe care o alegeți pentru nevoile dvs. în cazul centralelor electrice, acestea au corespondență în kilocalorii și sunt unitățile de măsură la care ne vom raporta la achiziționarea unei astfel de centrale. Calculele variază în funcție de necesități și nu vom interveni în această decizie pentru că nu putem estima necesitățile pe care le aveți”, transmit specialiștii de pe portalul energy-center.ro.

Orice centrală termică care poartă marcajul CE respectă toate normele privitoare la siguranță în exploatare, și, de aceea, utilizatorii unor astfel de exhipamente pot înțelege imediat dacă echipamentul respectiv este conform acestor reguli. Pentru achiziționarea unui astfel de produs, orice utilizator ar trebui să aleagă o marca cunoscută și să apeleze la o firma autorizată. Durata de viață a unei centrale termice poate fi prelungită dacă se efectuează verificările tehnice periodice, obligatorii prin lege.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI