Nu se mai pot monta centrale termice pe gaz în apartament. De ce este ilegal

Nu se mai pot monta centrale termice pe gaz în apartament. De ce este ilegal
De ce nu mai ai voie sa-ti montezi centrala termica in apartament

Legea spune că este ilegal să se monteze centralele termice în apartamente în perioada de toamnă-iarnă, deoarece rețeaua de calorifere este deja încărcată. Cei care vor dori să își monteze o astfel de centrală, vor fi nevoiți să aștepte până la primăvară, atunci când va fi sistată furnizarea de căldură în sistem centralizat.

De ce acte ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți instalezi o centrală termică pe gaz

Ce ar trebui sa stii daca vrei sa-ti instalezi o centrala termica pe gaz
Ce ar trebui sa stii daca vrei sa-ti instalezi o centrala termica pe gaz

Dacă ești hotărât să-ți instalezi o centrală termică în apartament pentru a nu mai depinde de sistemul centralizat de încălzire, iată ce pași ar trebui să urmezi și de ce acte ai nevoie.

Primul pas pe care ar trebui să-l faci în acest sens este acela de a obține acordul de proiect al distribuitorului de gaz, însă pentru a-l primi ai nevoie de următoarele acte:

  • cerere de acces la sistemul de distribuție gaze naturale;
  • formular tip cu acordul investitorilor inițiali ai coloanei de gaz, adică vecinii care au deja instalată o centrală termică;
  • acordul asociației de proprietari, actul de proprietate și acordul coproprietarilor, copia cărților de identitate ale coproprietarilor.

Următorul demers în vedrea obținerii acordului distribuitorului de gaz, după ce ai procurat toate actele necesare expuse mai sus, va fi parcurs de către o firmă autorizată ANRE, care se ocupă și de proiectarea și executarea lucrării de utlizare a gazelor naturale.

După parcurgerea pașilor de mai sus, trebuie să depui o cerere de debranșare către furnizorul de agent termic. Poți trimite această cerere și pe e-mail și imediat vei primi un număr de înregistrare. Apoi, în maxim 10 zile de la depunerea cererii de debranșare va trebui să primești avizul pentru debranșare. Însă, pentru asta vei avea nevoie de:

  • acordul vecinilor;
  • acordul asociației de proprietari și un proiect de debranșare, executat de o firmă specializată.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI