Artista despre care se spune că a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu. Elena o ura de moarte

Artista despre care se spune că a fost amanta lui Nicolae Ceaușescu. Elena o ura de moarte

Nicolae Ceaușescu a mai avut ochi și pentru alte femei, nu doar pentru Elena Petrescu, chiar dacă aceasta din urmă i-a fost soție. Gurile chiar  vorbeau la un moment dat că dictatorul avea și o amantă, iar aceasta era chiar cea mai frumoasă femeie din România de la acea vreme.

Despre escapadele amoroase ale Elenei Ceaușescu s-a tot vorbit de-a lungul timpului, cât mai discret în anii comunismului și cât mai ostentativ, aproape de limita mondenului după 1990. Totuși, nici Nicolae Ceaușescu n-a scăpat „netaxat” de faptul că a avut ochi alunecoși când venea vorba de femeile frumoase, mai ales cele din țara noastră.

Nicolae Ceaușescu avea o slăbiciune pentru o anumită cântăreață de muzică populară

Un lucru era cert pentru fostul dictator: el era un om simplu și chiar nutrea profunde sentimente de patriotism, așa cum le-a putut înțelege el, în ciuda anumitor fapte de neiertat. Dacă ar fi fost vorba să-și facă o amantă, cu siguranță ea ar fi trebuit să fie tot româncă. Indiferent câte țări străine ar fi vizitat dictatorul, tot splaiurile mioritice îl umpleau de satisfacție, dar avea și o slăbiciune pentru cântărețele de muzică populară.

ceausescu

Femeia care i-ar fi căzut cu tronc lui Ceaușescu ar fi fost Matilda Pascal Cojocărița, o artistă de folclor de renume chiar și astăzi. În tinerețe, ea a fost considerată cea mai frumoasă femeie din România, mai ales după ce a câștigat un concurs de Miss, în 1979.

„Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o „comoară națională cu voce de privighetoare” și că trebuie ajutată. De față cu Elena nu făcea nici un fel de comentariu, pentru că era foarte geloasă. De fapt, soția dictatorului știa că Ceaușescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat un apropiat al artistei.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI