24 feb. 2022 | 09:42

Armata Rusiei a distrus baze antiaeriene din Ucraina. Anunțul rușilor după invazia de azi

Știri generale
Armata Rusiei a distrus baze antiaeriene din Ucraina. Anunțul rușilor după invazia de azi
Ce discurs a tinut presedintele ucrainei

Rusia a început atacul asupra Ucrainei, la ordinul dat de Vladimir Putin la ora 5:00 dimineața a României, pe 24 februarie. În Kiev, dar și alte orașe din Ucraina se aud alarme, iar președintele a instituit legea marțială, ceea ce înseamnă că armata a preluat controlul în locul administrației civile obișnuite. Armata rusă a anunțat, în urmă cu puțin timp, că a distrus apărarea antiaeriană ucrainiană. 

Armata rusă anunță distrugerea bazei antiaeriene din Ucraina

Armata rusă a anunțat că a „scos din serviciu” baze aeriene în Ucraina. 

”Infrastructura militară şi baze aeriene aparţinând Forţelor armate ucrainene au fost scoase din serviciu”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiilor ruse de presă.   ”Instalaţiile apărării antiaeriene ale forţelor armate ucrainene au fost distruse”, anunţă ministerul rus.

Totodată, armata ucraineană a anunțat că a doborât în estul țării cinci avioane și un elicopter al armatei ruse.

„Cinci avioane şi un elicopter ale agresorului au fost doborâte”, anunţă într-un comunicat Statul Major al armatei ucrainene.

În timp ce Rusia se pregătea să atace Ucraina, președintele țării a ținut un discurs emoționant în fața națiunii sale.

Ce discurs a ținut președintele ucrainian

„Astăzi am inițiat o convorbire telefonică cu președintele Federației Ruse. Rezultatul a fost tăcerea. Deși tăcerea ar trebui să fie în Donbas. De aceea vreau să mă adresez astăzi poporului rus. Nu mă adresez în calitate de președinte, ci în calitate de cetățean al Ucrainei.

Mai mult de 2.000 km de frontieră comună ne despart. De-a lungul acestei frontiere sunt staționate trupele dumneavoastră, aproape 200.000 de soldați, mii de vehicule militare. Liderii dumneavoastră le-au aprobat să facă un pas înainte, pe teritoriul altei țări. Iar acest pas poate fi începutul unui mare război pe continentul european.

Noi știm sigur că nu avem nevoie de război. Nici un război rece, nici un război fierbinte. Nici de unul hibrid. Dar dacă vom fi atacați de trupele [inamice], dacă vor încerca să ne ia țara, libertatea noastră, viețile noastre, viețile copiilor noștri, ne vom apăra. Nu vom ataca, ci ne vom apăra. Și când ne veți ataca, ne veți vedea fețele, nu spatele, ci fețele noastre.

Războiul este un mare dezastru, iar acest dezastru are un preț mare. Cu toate înțelesurile acestui cuvânt. Oamenii pierd bani, reputație, calitatea vieții, își pierd libertatea. Dar cel mai important lucru este că oamenii își pierd pe cei dragi, se pierd pe ei înșiși.

Vi s-a spus că Ucraina reprezintă o amenințare pentru Rusia. Nu a fost cazul în trecut, nu în prezent, nu va fi în viitor. Voi cereți garanții de securitate din partea NATO, dar și noi cerem garanții de securitate. Securitate pentru Ucraina din partea dumneavoastră, din partea Rusiei și alte garanții ale memorandumului de la Budapesta.

Dar obiectivul nostru principal este pacea în Ucraina și siguranța poporului nostru, a ucrainenilor. Pentru aceasta, suntem gata să purtăm discuții cu oricine, inclusiv cu dumneavoastră, în orice format, pe orice platformă.

Războiul va priva pe toată lumea de garanții [de securitate] – nimeni nu va mai avea garanții de securitate. Cine va avea cel mai mult de suferit din această cauză? Oamenii. Cine nu dorește cel mai mult acest lucru? Oamenii! Cine îl poate opri? Poporul. Dar există printre voi acești oameni? Eu sunt sigur”, a spus președintele Volodymyr Zelenskyy.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro