România, în mare pericol? Avertismentul lui CTP după atacul Rusiei asupra Ucraina: „Se poate întâmpla orice din acest moment”

România, în mare pericol? Avertismentul lui CTP după atacul Rusiei asupra Ucraina: „Se poate întâmpla orice din acest moment

În cursul acestei dimineți, Rusia a atacat Ucraina din toate părțile, cele mai afectate orașe fiind Kiev, Odesa, Harkov și estul Ucrainei. Înainte de a începe războiul, Vladimir Putin a transmis un discurs surpriză în care a anunțat că un atac asupra Ucrainei va fi iminent.

CTP, avertisment dur pentru cetățenii români

În urmă cu câteva minute, CTP a comentat în termeni duri acțiunile lui Vladimir Putin, afirmând că din acest moment, nimic nu mai este sigur. De asemenea, gazetarul a explicat că asigurarea condițiilor de securitate pe care cetățenii le au în România este, mai degrabă, optimistă decât realistă. Acesta a făcut mai multe asocieri cu evenimentele istorice din trecut, în care Hitler a acționat exact cum acționează în aceste momente Vladimir Putin.

„Ar trebui să amintim acum ceea ce a spus Fuhrerul de la Kremlin în discursul de declanșare a atacului în Ucraina. A spus  că toate tările care vor sprijini Ucraina, direct sau indirect, vor suferi consecințe cum nu au mai trăit vreodată. Toate asigurările privind securitatea Romaniei care se tot dau de săptămâni încoace devin optimiste, nu realiste. Se poate întâmpla orice din acest moment. Nimeni nu poate să prevadă până unde va merge Putin și care vor fi urmările”, a declarat CTP.

Motivele pentru care România ar putea fi atacată oricând

Din cauza modului mincinos pe care l-a abordat Vladimir Putin cu privire la începerea războiului, CTP susține că președintele rus nu prezintă încredere, indiferent de promisiunile pe care le-ar putea face. De aceea, România ar putea deveni oricând ținta trupelor armate rusești, fiind considerată o amenințare, datorită litoralului Mării Negre și Deltei Dunării.

„Nu se poate exclude că nu va face așa cum a făcut cu Ucraina, decretând că nu merită să existe ca stat și iată, atacând-o din toate părțile. Ar putea foarte bine sa decidă că litoralul românesc al Mării Negre plus Delta Dunării înseamnă o amenițare imperialistă, pentru că Romania este un stat vândut americanilor NATO, așa cum a spus și despre Ucraina și prin urmare este o amenințare pentru portavionul terestru Crimeea rusesc și să procedeze în consecință.

Spuneam Fhurer pentru că lui Putin îi place mult istoria, de altfel a și invocat-o înainte de atac. Cred ca l-a studiat pe Hitler înainte de a face ce face acum pentru că este exact tiparul blitzkriegirilor intreprinse de Germania lui Hitler la începutul celui de-al Doilea Război Mondial asupra zonei Rinului, asupra Austriei, asupra Sudeților din Cehoslovacia. Asa cum face acum Putin, Hitler spunea atunci ca nu dorește să ocupe Cehoslovacia, noi vrem să-i eliberăm pe germanii care se afla în zona Sudeților. Și uite așa, Hitler a ocupat toată Cehoslovacia. Putin aproape ca în timp ce facea declarația că „nu dorim sa ocupăm Ucraina”, iată ca omul o ocupa, o ataca din toate parțile”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Intrebări îți pui atunci când poți să obții un răspuns”

Întrebat dacă are vreo întrebare la care și-ar dori să afle un răspuns, CTP și-a exprimat resemnarea și lipsa speranței cu privire la o retragere a trupelor militare rusești. Din păcate, Vladimir Putin a demonstrat că declarațiile sale sunt false, motiv pentru care, orice ar afirma este nedemn de a fi luat în serios. Mai mult, scopul principal al liderului de la Kremlin este acela de refacere a fostului URSS.

„Nu mai are rost să ne punem întrebări. Nu mai putem să obținem răspunsuri justificate și cu date expuse rațional. Întrebări îți pui atunci când poți să obții un răspuns. Putin a jucat teatru tot timpul. Nu a negociat nimic. Sancțiunile internaționale, oricât de dure sunt, nu îl vor opri. Este obiectivul principal, refacerea URSS, obiectiv principal de când a devenit președinte al Rusiei, acum 20 de ani.

Putin nu face acum altceva decât să împlineaască lovitura de stat care atunci a eșuat și să refacă URSS și sfera ei de influență. Poate să declare că Moldova este un stat inventat de Rusia care nu merită să existe, așa cum a declarat despre Rusia”, a mai adăugat acesta.