Are 25 de milioane de euro în cont, însă merge cu autobuzul în Capitală. Cine e milionarul român care ia metroul pentru a se deplasa prin București

de: Ștefan R. Apostol
20 09. 2024

Pentru fanii fotbalului românesc, fără doar-și-poate, numele său este unul cunoscut. La fel, și în lumea oamenilor de afaceri este un personaj cunoscut. Cu toate astea, deși are 25 de milioane de euro în cont, merge cu autobuzul în Capitală. Dacă nu ți-ai dat seama, citește și află cine e milionarul român care ia metroul pentru a se deplasa prin București.

Cine e milionarul român care ia metroul pentru a se deplasa prin București

Este de ceva vreme în fotbalul românesc, fiind patronul unuia din cluburile cu istorie, și anume FC Botoșani. După cum spuneam la început, acesta are în conturi peste 25 de milioane de euro, fiind unul din milionarii români ai momentului.

Deși are o avere considerabilă, atunci când ajunge în Capitală, renunță la mașina personală pentru a se deplasa cu autobuzul și metroul, de altfel recunoscând recent acest lucru:

„Eu merg cu metroul în București. Este extraordinar. Ca să vii cu mașina în Pipera trebuie să fii un pic obraznic. Plus că eu am o chestie cu mediul, cu mai puțin combustibil.

Eu vin cu avionul în București, cu avionul de linie, cu care e foarte ușor de venit. Chiar dacă la companie avem și un avion mic. E complicat să mergi la Arad sau la Constanța cu mașina. Și-așa faci două ore cu avionul.”, spunea recent milionarul la „Prietenii lui Ovidiu”.

Dacă nu v-ați dat seama cine e milionarul român care ia metroul pentru a se deplasa prin București, vă spunem noi că este vorba despre Valeriu Iftime, acționarul majoritar la clubului de fotbal FC Botoșani.

Valeriu Iftime azi are 25 de milioane de euro în cont

Ocupantul locului 9 în topul milionarilor patroni de cluburi de fotbal, Valeriu Iftime nu a fost dintotdeauna bogat și cu milioane de euro în conturi.

Absolvent al Facultății de Electronică din Iași, avea să lucreze pentru o perioadă, dar așa cum recunoștea, „Am plecat dintr-o lehamite de la serviciu. Mi se părea că toţi dorim şi toţi cei mai nepricepuţi sunt şefi. Am plecat ca un fum în 1992 şi nu ştiam câţi bani trebuie să fac.

Ulterior, având sume mici de bani, botoșăneanul lua decizia de a-și deschide o afacere pe cont propriu, având și noroc de contracte, încă de la început:

„Era o mare bucurie (n.r. – când a început să câştige bani din propria afacere). Câştigasem un contract, două cecuri 500 de mii fiecare. Mi-am luat două calculatoare.

Mi se părea că sunt cel mai şmecher, cu un milion de lei. Când toţi vindeau cămăşi prin Turcia şi Polonia, eu spuneam că ţara noastră n-o să câştige din cămăşi.

Credeam în ingineri buni, nici acum nu regret, chiar dacă ţara s-a dus în râpă”, a recunoscut Valeriu Iftime, pentru Orange Sport.

Primele milioane de euro și investiția în fotbal

Având propria afacere, Valeriu Iftime reușea să facă bani frumoși, după ce prelua câteva contracte importante, iar astăzi are afaceri cu statul, prin proiectele de reabilitare a rețelelor de termoficare, unele dintre ele chiar în București.

La un moment dat, fiind și pasionat de fotbal, românul lua decizia de a investi în echipa celor de la Botoșani, devenind ulterior și unic acționar, având rezultate bune.

Venind cu echipa din ligile inferioare, FC Botoșani, finanțată de Valeriu Iftime, ajungea să joace și în preliminariile Europa League, afaceristul recunoscând că „Am o relaţie bună cu ei, dar eu nu am timp aşa.”

Valeriu Iftime, milionarul român care ia metroul

Ținând cont de actualul statut pe care îl are, te-ai gândi că deține bolizi de lux, flotă de avioane, etc.

Dar, așa cum recunoștea în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, afaceristul are doar un avion, iar atunci când vine cu treburi la București, merge cu autobuzul sau cu metroul în Capitală.

„Dacă vrem să facem mobilitate urbană, trebuie să educăm mult aici. Pe de altă parte, să explicăm oamenilor că pot să ajungă în orice colț, dar să aibă cu ce.

În Botoșani e complicat, că e de mers pe jos. Ai Uber, puțin. Dar aici, în București, cum să vă spun, mergi în orice loc cu metroul…”, a mai spus afaceristul în același dialog cu celebrul jurnalist Ovidiu Ioanițoaia.

Deși are 25 de milioane de euro în cont, se pare că Valeriu iftime este un om cu picioarele pe pământ, dar și un om care știe ce are de făcut.