Aplicațiile care te pot salva în vacanță. Nu ai nevoie de internet ca să le folosești

Aplicațiile care te pot salva în vacanță. Nu ai nevoie de internet ca să le folosești
Aplicații gratuite pentru vacanțe. Ce aplicații poți folosi în concediu, fără să plătești bani suplimentari pentru internet.

Accesul la datele mobile în timpul călătoriilor este complicat, lent și costisitor. Mai ales în circumstanțele în care serviciile de roaming s-au scumpit. Chiar în țări foarte dezvoltate, o acoperire rapidă și fiabilă de internet este departe de a funcționa corespunzător odată cu părăsirea zonelor metropolitane. Dacă nu vrei să mai plătești pentru internet, avem vești bune! Află ce aplicații gratuite pentru vacanțe poți folosi fără să achiți bani în plus.

Aplicații gratuite pentru vacanțe: le poți folosi offline

Având în vedere că totul este digitalizat în zilele noastre, devine oarecum dificil să călătorești fără internet. Există multe aplicații de călătorie care nu au nevoie de conexiune de date pentru a funcționa în timp real. În schimb, acestea pot fi sincronizate în prealabil prin Wi-Fi, apoi utilizate în mod offline, în timpul vacanțelor.

Dacă vrei să ai parte de un concediu extraordinar, evitând frustrările, răspunsul este utilizarea aplicațiilor de călătorie care funcționează fără conexiune la internet. În acest fel, turiștii pot economisi chiar și bani. Iată câteva aplicații gratuite care te ajută să-ți faci treaba offline!

Puteți utiliza hărți pentru o navigație fiabilă și funcții de siguranță, atunci când conexiunea la internet este slabă, cu ajutorul aplicației Google Maps. Hărțile offline pot fi descărcate și actualizate automat pe baza locației dvs. și a tiparelor de călătorie.

De asemenea, Google Maps furnizează date prin intermediul Serviciului de hărți pentru vehicule (VMS), pentru a sprijini funcțiile de asistență a șoferului legate de siguranță din autoturisme. Aceste funcții de siguranță se bazează pe datele hărților offline. Pentru a vă asigura că datele sunt întotdeauna disponibile, activați „auto-descărcare”.

Cum puteți folosi offline aplicația Google Maps

Urmați următorii pașii, pentru a activa descărcarea automată din Centrul de confidențialitate:

 1. Deschideți aplicația Google Maps Maps (Hărți).
 2. În partea de jos, atingeți Settings Settings (Setări).
 3. Atingeți Privacy Center (Centrul de confidențialitate) și apoi Offline maps (Hărți offline).
 4. Selectați Descărcare automată a hărților offline.
 5. Asigurați-vă că aveți o conexiune la internet și așteptați să se finalizeze descărcarea hărților offline.

Atenție! Dacă dezactivați descărcarea automată, hărțile deja descărcate vor rămâne salvate. Însă ele nu vor descărca automat hărți noi, potrivit informațiilor furnizate de Google.

Dacă vreți să folosiți hărțile offline în mașină, activați înainte descărcarea automată și apoi țineți cont de:

 • Opțional: Hărți de acasă și de la serviciu, dacă v-ați conectat.
 • Opțional: Hărți pe care le-ați descărcat manual.
 • Indicație: Hărțile Acasă și Muncă se bazează pe adresele de acasă și de la locul de muncă sau pe istoricul locației din contul Google.

Nu ai internet? Poți folosi Google Translate offline

În altă ordine de idei, dacă nu cunoști limba principală din țara în care călătorești și nu vrei să plătești serviciile de internet, poți apela la varianta offline a aplicației Google Translate. Google a făcut posibilă utilizarea aplicației fără Wi-Fi sau date mobile și prevede traduceri pentru mai multe limbi.

Poți ține un smartphone în fața cuiva care vorbește în altă limbă, iar aplicația va traduce din mers ceea ce spui. Dacă dorești să descifrezi un meniu în altă limbă, trebuie doar să ții telefonul deasupra cuvintelor, iar aplicația îți va spune despre ce e vorba.

Pentru a configura modul offline al aplicației, trebuie să respecți următorii pași:

 1. Deschide aplicația Google Translate
 2. Apasă pe săgeata de lângă limba pe care vrei să o descarci
 3. Fă traduceri de text fără Wi-Fi sau date mobile.