22 apr. 2022 | 23:43

Aperitive pentru masa de Paște. Se fac imediat și vor impresiona toți invitații

Utile
Aperitive pentru masa de Paște. Se fac imediat și vor impresiona toți invitații
Aperitive ușoare de Paște

În ziua de Paște, când rudele, prietenii, sau vecinii vin la masă, în afară de mâncărurile deja pregătite, este bine întotdeauna să începi cu aperitive. De la micile gustări, până la aperitive digestive, alcoolice sau non alcoolice, este bine să le aveți pregătite din timp. Se fac repede, nu necesită extrem de mult timp, chiar dacă unele ar putea fi migăloase, dar mai mult ca sigur veți impresiona invitații.

Aperitive ușoare de Paște

Aperitivele sunt în general ușor de făcut, chiar dacă, așa cum spuneam, uneori par migăloase. Se fac extrem de repede, așa că nu trebuie să le pregătiți cu o zi înainte, se pot face chiar în dimineața zilei de Paște, iar când invitații vor veni, cu siguranță vor rămâne impresionați de ideile voastre de gospodine desăvârșite.

Chiar dacă nu putem fi cu toții de acord dacă iepurașul de Paște este real, știm cu toții că trebuie să mănânci mâncare adevărată înainte de a începe să mănânci bomboane. Probabil că ați pregătit șunca la cuptor, cartofii cu solzișori și sparanghelul copt cu brânză, dar veți dori, de asemenea, câteva mici aperitive pentru a completa sărbătoarea festivă de primăvară. Aceste idei de aperitive ușoare sunt garantate să îi țină pe copii și pe adulți fericiți în ziua de Paște.

Există o sumedenie de idei de aperitive, de la sosuri la aplicații de mână, cu multe altele între ele. Puteți de exemplu, să faceți clasicul  spanac și anghinare la cuptor sau de legume, sau mergeți mai departe cu o baie grecească de feta sau cu un BBQ coreean ssamjang .

Idei de aperitive pentru masa de Paște

Ouă clasice umplute, pot fi o vaiantă de aperitive, cu toate că ouăle încondeiate au fost practic făcute pentru Paște.

O altă variantă, dacă vreți, sunt ciuperci umplute cu pesmet și usturoi, pesmet erbaceu și multă brânză. De asemenea, le puteți umple din timp și le puteți coace chiar înainte de petrecere.

Rulourile cu brânză Brie, sparanghel și prosciutto pot fi o altă variantă de aperitive. Aceste pachețele de sparanghel nu ar putea fi mai ușoare de atât. O foaie de patiserie pufoasă și unsuroasă este umplută cu prosciutto, sparanghel și brie și unsă cu unt sărat pentru a le face foarte speciale.

Vă mai recomandăm prăjitura de morcovi. Toată lumea știe că cea mai bună parte a prăjiturii de morcovi este glazura cu cremă de brânză, iar această prăjitură de morcovi nu se zgârcește.

În timp ce multe alte rețete de prăjitură folosesc mixuri de prăjitură din cutie, această versiune nu conține gluten și folosește nuci pecan prăjite, scorțișoară caramelizată, morcovi și stafide pline de rom pentru a scoate în evidență acea aromă caracteristică.

Eleganța în bucăți mici

Un alt aperitiv, rapid de făcut, sunt minipateurile cu spanac. Dacă vă place sosul de spanac la cuptor, veți adora aceste pufoase produse de patiserie la cuptor. Acestea sunt umplute cu un amestec de ceapă, usturoi, spanac și cremă de brânză și se coc în interiorul unor mici cupe, sau minipateuri de patiserie într-o formă de brioșe.

Dacă vreți ceva mai elegant, vă putem recomanda „Crostini de ridiche cu unt brun”. Pentru aceste crostini simple, mergeți pe calea untului și a sării, dar cu un pas în plus.

Așteptați până ce untul brun dulce este caramelizat, bătut într-un nor onctuos. Tăiați ridichiile în foițe subțiri, sub formă de rondele subțiri ca hârtia. Finisată cu niște sare de mare, un strop de cimbru și un strop de suc proaspăt de lămâie, această mică rădăcinoasă primește atenția pe care o merită.

Un alt aperitiv elegant este și „Antipasto Bites”. Tot ce vă doriți pe un băț, și anume măsline sărate, salam și tortellini cu brânză proaspătă. Nu ezitați să vă schimbați preferințele pentru a le personaliza cu pepperoncinis pentru măsline și chiar tortellini de pui pentru brânză. Totul va deveni și mai delicios.

Concluzie

De la clasicele ouă, și până la cele ceva mai elegante, aperitivile nu dau niciodată greș. Așa că, dacă aveți idei de aperitive, altele decât cele recomandate, treceți la treabă, cu siguranță prietenele vă vor invidia creativitatea.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
O nouă minivacanță pentru români. Mai multe zile libere în 2025
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Taxați în plus. Decizie pentru românii care conduc benzină și motorină. Se aplică din 14 octombrie
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Sfânta Parascheva 2024: tradiții și obiceiuri pe 14 octombrie. Ce să faci și de ce sunt importante visele din noaptea de dinainte
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro