Prăjitură de post cu morcovi și nuci. Rețeta este gata în trei pași

Prăjitură de post cu morcovi și nuci. Rețeta este gata în trei pași
Rețetă de prăjitură cu morcovi și nuci. Este un desert perfect pentru postul Paștelui

Prăjitura cu morcovi și nuci poate fi un desert excelent pentru postul Paștelui. Majoritatea rețetelor moderne conțin o cremă de brânză sau chiar un ganache de ciocolată albă. Fructele, inclusiv ananasul uscat, stafidele și nuca de cocos, pot fi, de asemenea, folosite pentru a adăuga o aromă dulce naturală preparatului.

Rețetă de post: prăjitură cu morcovi și nuci

Originile prăjiturii cu morcovi sunt contestate. Publicată în anul 1591, există o rețetă engleză pentru „budincă în morcov”, care este în esență un morcov umplut cu carne. Interesant, de unde și asocierea cu această prăjitură, este că include multe elemente comune desertului, cum ar fi smântână, ouă, stafide, curmale, cuișoare și pesmet, în loc de făină.

Mulți istorici ai alimentelor cred că prăjitura cu morcovi vine din astfel de budinci de morcovi consumate de europeni în Evul Mediu, când zahărul și îndulcitorii erau scumpi și mulți oameni foloseau morcovii ca înlocuitor al zahărului.

Ingrediente:

  • 1 cană făină – cană 250ml
  • 1 cană zahăr – putem folosi inlocuitor al zaharului
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3 morcovi medii rași (200 g)
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 linguriță oțet
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 cană nucă macinată fin
  • 2 pumni nucă tocată gros
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală

Mod de preparare:

Pune într-un vas încăpător făina amestecată cu un praf de sare, praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat, apoi adaugă coaja rasă de portocală. Separat, amestecă oțetul cu uleiul și apa minerală, apoi încorporează ingredientele lichide peste cele solide. Adaugă morcovul ras și scorțișoasa și amestecă. În final, pune nucile.

Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unt și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 50 de minute ori până trece testul scobitorii. Aceasta poate fi servită fie simplă, pudrată cu zahăr, sau tăiată în două și umplută cu cremă de brânză, în special pentru cei care nu țin post.

Cremă de brânză

Ingrediente:

  • 250g mascarpone
  • 2 cutii smântână 25% grasime
  • 50g zahăr pudră
  • 2-3 linguri de miere
  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare:

Amestecă brânza mascarpone cu trei linguri de miere, apoi încorporează frișca, cu mișcări circulare, de jos în sus. Așază prăjitura pe un platou, tai-o în două, apoi pune un strat de brânză în locul abia făcut. Lasă prăjitura la frigider peste noapte pentru ca blatul să se contopească perfect cu crema, iar gustul desertului să fie cu adevărat spectaculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI