Apelul disperat al unui preot pentru români. „E un trend acum să nu mai crezi în nimic”

Apelul disperat al unui preot pentru români. „E un trend acum să nu mai crezi în nimic”
Un preot îi îndeamnă pe enoriași să nu mai creadă în COVID-19

Un preot tânăr nu doar că nu crede în COVID-19, ci îi îndeamnă și pe enoriașii săi să nu mai creadă în teoriile conspiraționiste legate de virusul care a făcut milioane de victime la nivel mondial. Care sunt argumentele acestuia?

Un preot îndeamnă enoriașii să nu creadă în COVID-19

Un preot îndeamnă oamenii să nu mai creadă în teoriile conspitației cu privire la existența coronavirusului și să se vaccineze pentru celelalte boli, atunci când este nevoie. Ironia face că acesta este și medic, conform libertatea.ro, dar n-ar fi primul caz al unui cadru medical care neagă laitmotivul ultimelor luni. Bogdan Chiorean se ocupă în acest timp și de un centru de îngrijiri paliative pentru bolnavi în faza terminală din Cluj-Napoca. Mulți care i-au auzit perspectiva și credințele au fost șocați. Părintele Chiorean susține că poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost mereu provaccinare și de susținere a eforturilor medicilor și a actului medical, dar tot în aceste condiții sunt totuși mulți dintre enoriași care resping din diverse pretexte vaccinarea.

„Eu nu pot să-mi imaginez că la ora actuală, după atâtea luni și atâtea probleme câte a creat la toate nivelurile societății acest coronavirus, încă sunt oameni care pun problema existenței. Putem pune orice problemă – că există costuri, că există simptome sau că nu există – dar problema existenței virusului mi se pare că nici n-ar trebui discutată măcar”
Bogdan Chiorean (Sursa: Digi24)

Un preot îi îndeamnă pe enoriași să nu mai creadă în teoriile conspirației
Un preot îi îndeamnă pe enoriași să nu mai creadă în teoriile conspirației

„E un trend acum să nu mai crezi în nimic”

Preotul a observat o legătură dintre curentul antivaccinist și teoriile conspiraționiste despre pandemie care capătă din ce în ce mai mult sens, susține sursa citată. „E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști. Așadar, efecte adverse avem, problema este să luăm decizii informate. Am fost întotdeauna, ca și poziția Bisericii, de altfel, pentru o vaccinare, dar nu pentru o vaccinare obligatorie”, a mai adăugat preotul.