Aparatul din casă care consumă o energie electrică uriașă. Într-un minut consumă cât un bec cu led în 8 ore
Care este aparatul din casă care consumă multă energie electrică. În numai un minut, acesta consumă cât consumă un bec cu led în opt ore. Aparatul în cauza este unul folosit adesea de multe doamne și domnișoare.
Ce aparat din casă consumă multă energie electrică
Prețurile tot mai mari la energia electrică îi fac pe români se să gândească la reducerea consumului. Însă oamenii trebuie să știe că, în afară de electrocasnicele mari, sunt anumite produse ce ajută la înfrumusețare și care folosesc foarte mult curent, cum ar fi placa de păr. La polul opus sunt însă becurile cu led, care, deși costă mai mult, ele sunt de cel puțin 30 de ori mai durabile decât cele obișnuite.
Prin urmare, investiția în ele se amortizează deoarece se reduce considerabil consumul. Un bec cu led consumă între 3 și 20 de W, în timp ce unul normal ajunge și la 100 de W. Pentru mai multă lumină este suficient un bec cu lumină rece, nu neapărat unul care are un consum mai ridicat.
„O nuanță caldă, 2700 de kelvin, Este potrivită în zonele unde te odihnești, mai simplu, în zonele unde stai să citești, să dormi, să te liniștești. Și varianta de lumină neutră, care este mai puternică. Asta în zona de lucru, dacă vrei să gătești, dacă vrei să stai cu prietenii”, a spus un electrician, potrivit stirileprotv.ro.
Dar într-o locuință, marii consumatori de energie electrică sunt cuptorul electric și plita, cana pentru încălzit apa și prăjitorul de pâine. Dar și uscătorul de păr, placa sau ondulator măresc considerabil factura la energie.
Mai exact, o placă de păr consumă energie cât 15 becuri clasice și cât 300 de becuri cu led. Un minut de ținut placa în priză echivalează cu opt ore de funcționare a unui bec cu led.
Avertizările specialiștilor
Apoi, specialiștii mai spun și că aparatele de aer condiționat consumă, de asemenea, multă energie electrică. Iar dacă nu sunt alese cu grijă, frigiderul și mașina de spălat vor ridica factura la curent. Cu toate acestea, tehnologia te poate ajuta să limitezi consumul.
„Unele modele noi de mașini de spălat au o ușiță suplimentară pe ușa principală. Putem pune pauză programului și adauga rufe în mașină de spălat astfel încât să nu fie nevoie să refolosim un al doilea program”, a spus Cosmin Burducea, director de magazin, conform sursei citate.
Noile măsuri au fost impuse de către Comisia Europeană, pentru a se reduce consumul de curent și poluarea.