Obiectele din casa ta care consumă cel mai mult curent electric. Cât ajungi să plătești

Obiectele din casa ta care consumă cel mai mult curent electric. Cât ajungi să plătești
Obiectele din casa ta care consuma cel mai mult curent electric

Spune drept, sigur ți s-a întâmplat de câteva ori să verifici factura de lumină și să constați că suma ți-a depășit cu mult socotelile. Iată care sunt obiectele din casă care consumă cel mai mult curent electric, de care probabil nu ți-ai dat seama. Cât ajungi să plătești.

Obiectele din casa ta care consumă cel mai mult curent electric

Pentru cei pasionați de tehnologie și nu numai, studiile arată că este foarte important să știi care sunt aparatele electronice și electrocasnice care consumă cel mai mult curent electric în casă. Fie că vorbim despre cuptorul de microunde, televizor, smartphone sau mașina de spălat, iată cât consumă, mai exact, fiecare aparat din intimitatea casei tale.

Mașina de spălat

Acest aparat electrocasnic consumă cel mai mult curent din casă. Statistic vorbind, o mașină de spălat cu o capacitate de 5 kilograme, la o spălare cu încărcare maximă, la 60 de grade și un ciclu de 60 de minute consumă la 0,85 kWh. Acesta reprezintă echivalentul a 51 de bani per ciclu de spălare.

Frigider sau combină frigorifică

Așa cum era de așteptat, combina frigorifică consumă aproape la fel de multă energie precum mașina de spălat rufe. Un model standard, cu o capacitate totala de 330 de litri, certificat A+  care consumă 281 kWh/an. Echivalentul în lei arată în felul următor: într-o singură zi românii ar trebui să scoată din buzunar 45 de bani pentru consumul de energie necesară combinei frigorifice, adică 14 lei pe lună.

Televizorul

Vii acasă de la serviciu, te îmbraci în ceva confortabil și te uiți la seriale online? Poate te relaxezi ascultând muzică pe ecranul smart TV sau chemi prietenii să jucați un joc video. În oricare dintre aceste situații, televizorul consumă foarte mult curent electric.

Conform celor de la Wall Street Journal, în două ore pe zi televizorul consumă echivalentul a 5 bani.

Calculatorul sau laptopul

Într-o eră a digitalizării, în care telemunca este din ce în ce mai folosită, românii lucrează foarte mult pe laptop sau calculator, lucru care se simte și la sfârșit de lună, atunci când vine factura de la lumină. Conform statisticilor, pentru folosirea laptopului sau a PC-ului cel puțin patru ore pe zi oamenii plătesc 36 de bani. Pe lună, românii plătesc aproximativ 20 de lei dacă țin calculatorul/laptopul deschis circa opt ore.

Aspiratorul și fierul de călcat

Acestea sunt alte aparate electrocasnice indispensabile unui cămin. Deși nu consumă la fel de mult precum articolele descrise anterior, românii scot din buzunar un leu pe zi pentru folosirea celor două gadgeturi moderne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI